Den frasen fick ett 40-tal av våra ungdomar höra många gånger när TJ Anderson körde basketteknik med Ullvi Basket. Att det är viktigt att spela basket med böjda ben för att få kraft och snabbhet demonstrerade TJ och David Forsberg med flera övningar.

Dagens två träningspass bestod av två delar – en del med bollbehandling för offensiven och en del med utblockeringsteknik för defensiven. I båda fallen poängterade TJ vikten av att böja på benen för att få styrka och snabbhet.

Här nedan finns några filmklipp ni kan kika på för att påminna er hur TJ lärde ut de här sakerna.

Film: Utblockering

Film: Utblockering 2

Film: Bollbehandling

Tack till Hallsta Basket som lät oss låna TJ Anderson, David Forsberg och Richard Persson den här dagen. Imorgon kommer vi och kikar på en förhoppningsvis spännande och rolig match i Basketettan.

Uppdaterat:
Vi åkte med ett 20-tal intresserade och såg matchen Hallstahammar – BK Fajt i Basketettan. Fajt spelade en tråkig zon långa stunder i matchen men Hallsta lät sig inte störas av detta. Hallsta tog en säker seger och ligger just nu etta i en haltande tabell. TJ Anderson visade vilket otroligt spelsinne han har med ett stort antal assist i matchen.

Film från matchen:
David Forsberg attackera korgen och lägger i en lay-up

TJ Anderson gör en steal och lägger i två poäng på ett snabbt uppspel