Vi åkte till Örebro för att spela två matcher. Det blev en seger och en förlust.
Ullvi – Karlskoga 89 – 20
Ullvi – BK Star 18 – 64

Grabbarna kämpade och slet i båda matcherna som såg väldigt olika ut. Karlskoga hade inte mkt att sätta emot då vi var snabbare i anfall och bättre i försvar. En match där många också fick göra poäng, bra, härligt, kul!!!

Mot BK Star så blev det en annan match… lagen såg rätt jämnspelta ut om det inte varit för deras spelare Claes Johansson som är född -92 och närmare 185 cm lång! Andreas Eklund, Lawrence och Stefano fick kämpa med att hålla honom borta från korgen och gjorde det bra. Den extremt lilla hallen (som Scheeles gymnastiksal) gjorde det extra svårt att ta sig förbi deras stora kille. Till nästa gång när vi spelar på fullstor plan så tror jag att vi absolut kan vinna mot det här laget.

Dagens grej: Tarek Khaldi som var kortast på plan visar hur viktigt det är med rätt teknik. Med en perfekt skottfint så lurade Tarek BK Fajts superlånga spelare. Sen var det bara att attackera korgen och göra två poäng.

Tarek visar även hur viktigt det är att rotera när man tagit upp studsen och behöver hitta någon att passa. Med bra rotering och tålamod så hittar man till slut en bra passning. Se och lär killar.

Vill bara avsluta med att tala om att vi tycker det är väldigt roligt att få vara era ledare. Tack för en härlig kämpainsats.

Ullvi Basket – Karlskoga
Sebastian 13
Niklas 6
Andreas E. 6
Hampus 10
Kevin 18
Andreas W. 4
Mikael 6
Stefano 16
Rasmus 4
Lawrence 6

Ullvi Basket – BK Star
Tarek 2
Niklas 2
Andreas E. 4
Kevin 8
Lawrence 2

Fotnot: för er föräldrar som undrar… mellansvenska serien ger dispans för överåriga spelare om föreningen saknar lag i den åldern. Max tre överår kan man få dispens för.