Så har vi genomfört vår första basketturnering. Med facit i hand så hamnade vi i en grupp med dom hårdaste motståndarna.

I första matchen ställdes vi mot New Ox från Estland som visade upp ett härligt, disciplinerat försvarsspel. Mot detta hade vi svårt att hävda oss. New Ox vann till slut gruppen men förlorade i kvartsfinal mot Uppsala som vann hela turneringen.

JKS som vi hade i andra matchen spelade ett tufft försvarsspel utanför regelboken. Varje gång vi gick förbi en försvarsspelare så slog JKS över armarna utan åtgärd från domarna. Vi blev till slut tvungna att spela på samma felaktiga sätt för att ha en chans att spela jämnt. JKS vann till slut matchen och vann sen även B-slutspelet.

En av anledningarna till att spela i större sammanhang är att lära sig när man får foul. Vi har pratat och tränat på att följa med i försvar med fötterna och komma in framför och stoppa med kroppen, inte armarna som ger foul. Tråkigt att inte vissa domare förstår att de ska hjälpa tränarna med att utbilda våra ungdomsspelare. Om dom inte blåser för foulen så lär vi oss ingenting. En riktig plump i domarprotokollet alltså men för övrigt tycker vi domarna har skött sig bra i hela turneringen.

I matchen mot Tyresö fick vi möta ett avvaktande försvar som stod och väntade vid korgen. Grabbarna löste detta bra efter en time-out där vi ritade upp hur vi skulle röra oss från sidan och in mot korgen med rätt tajming.

I åttondelsfinalen i B-slutspelet fick vi möta Järfälla. Här ryckte vi till oss en ledning med 13-1. Att vi sedan förlorade trots den fina starten tror jag beror på att några var lite tröttare än andra i laget och spelkvaliten skiftade då lite grann. Inte undra på eftersom detta var första gången vi fick spela många matcher under kort tid.

Grabbarna har varit jätteduktiga och kämpat bra.
Vi tränare tycker att det är väldigt roligt att vara med er.
Tack till alla föräldrar som var med i helgen!

/Tomas Bandh
/Anders Täpp

___________

Resultat:

Grundspelsmatch 1

Ullvi – New Ox (Estland) 14 – 44

Poäng:
Lawrence Langkeit 6
Robin Karlsson 2
Andreas Eklund 4
Jonatan Lawner 2

– – –
Grundspelsmatch 2

Ullvi – JKS 23 – 44

Poäng:
Viktor Skoglund 2
Niklas Persson 2
Erik Hågestam 4
Jonatan Lawner 2
Lawrence Langkeit 9
Andreas Eklund 4

– – –
Grundspelsmatch 3

Ullvi – Tyresö 20 – 44

Poäng:
Viktor Skoglund 2
Niklas Persson 1
Erik Hågestam 1
Jonatan Lawner 4
Hampus Lindgren 2
Andreas Eklund 10

– – –
Åttondelsfinal B-slutspel

Ullvi – Järfälla 33 – 53

FICK NÅGON AV ER FÖRÄLDRAR MED SIG PROTOKOLLET FRÅN DENNA MATCH?