En knasig coach hittade på att Ullvis yngsta lag skulle ge sig ut i stora världen och spela Billys Cup. Vi som precis börjat spela basket… hur skulle det gå?

Tanken med vårt deltagande var att ge killarna en första titt på hur bra basket kan se ut i deras egen ålder. Det är ont om bra basketmotståndare i vår närhet. Så när Sveriges bästa lag samlas i Eskilstuna så är det ett bra tillfälle att se sig om på nära håll så att säga.

Som väntat fick vi svårt i många matcher. De flesta lagen har ju spelat basket mycket längre tid än oss så det är inget konstigt med det. För varje match som gått i turneringen har killarna snappat åt sig viktiga kunskaper inför framtiden. Succén blev sen ett faktum när vi vann kvartsfinalen i B-slutspelet med 1 poäng! Årets basketrysare helt klart.

I semifinalen blev till slut Kantan för svåra men vi hängde med bra i halva matchen. Kantan vann även finalen i B-slutspelet.

Tack till grabbarna för att ni aldrig ger upp utan kämpar hela matcherna oavsett ställning på tavlan. Det är vår viktigaste lagregel helt klart och den är vi bra på.

Tack även till Anvar Josufbegovic och Christian ”Chibbe” Chahine som hjälpt till med coachningen och till er föräldrar som hjälpt oss genomföra turneringen.

/Anders Täpp

___________

Resultat:

Grundspel match 1
Ullvi – Åkersberga 9 – 65

Poäng:
Kardo Rahim 1
Hampus Lindgren 8

– – –
Grundspel match 2
Ullvi – Solna/Bagartorp 11 – 43

Poäng:
Kardo Rahim 2
William Sundh 2
Sebastian Lindkvist 5
Emil Järvenpää 2

– – –
Grundspel match 3
Ullvi – Blackeberg/Nälsta 10 – 46

Poäng:
Sebastian Lindkvist 6
Andreas Wång 4

– – –
Kvartsfinal B-slutspel
Ullvi – Blackeberg/Vällingby 24 – 23

Poäng:
Kardo Rahim 2
Hampus Lindgren 8
Rasmus Liljedahl 2
Michael Axelsson 2
Sebastian Lindkvist 6
Emil Järvenpää 2
Andreas Wång 2

– – –
Semifinal B-slutspel
Ullvi – Kantan (från Stockholm) 19 – 42

Poäng:
Hampus Lindgren 9
Michael Axelsson 4
Sebastian Lindkvist 6