För en vecka sedan förlorade vi med 20 poäng mot Hällby i Kuriren Cup. Nu möttes lagen på nytt. Det blev en av de värsta rysare vi spelat hittills.

Ullvi Basket – Hällby 41 – 44

Lagen följdes åt hela matchen. Ledningen växlade hela tiden och inget av lagen hade en större ledning än sex poäng.

Med 1.30 min kvar så ledde vi med 2 poäng men Hällby lyckades till slut vända matchen till sin fördel. Vi hade flera chanser att komma ikapp men då ville inte bollen studsa vår väg.

Det börjar visa sig att träning ger färdighet. De som tränar mycket börjar få utdelning både i att göra poäng men också i passningspel samt försvarsspel. Hela laget gör en fantastisk insats i försvarspel med alla fina returer.

Det märks också att vi lär oss av dessa täta matcher. För en vecka sedan mötte vi Hällby och förlorade med 20 poäng. Då fick Hällby stå under vår korg och ta ”position” för att kunna göra poäng nära korgen. Nu hade även en del av våra grabbar tagit till sig detta. Andreas Eklund gick in under deras korg på ett tufft men schyst sätt. Lawrence Langkeit rycker ifrån sin bevakare med resultat att han blir fri för passningar och då får han fina skottlägen.

En bra laginsats den här dagen och det var mest tillfälligheter att vi inte drog längsta strået.
Bra jobbat! Nu fortsätter vi utvecklingen uppåt.

Poäng:
Behrad Olfat 12p
Andreas Eklund 11p
Lawrence Langkeit 6p
Robert Gunnarsson 8p
Alex Kohunt 2p
Uran Qerkini 2p