Dags för match i Norra Svealands BDF FU13 igen med en lite decimerad trupp pga sjukdom vilket innebar att vi endast hade 7 spelare tillgängliga.

Första matchen var mot Aros Basket, av någon anledning har vi fått möta dem väldigt många gånger denna säsongen.  Som vanligt så var matchen ganska jämn även om vi alltid var i ledningen men med 3-4 minuter kvar var ställningen 23-21 till oss när vi gjorde ett ryck som innebar att slutställningen blev 29-21

Poäng Köping: Ella von Walden 10p, Ellen Dahlqvist 7p, Victoria Holmqvist 6p, Ana Stijak 2p, Evelina Nikolaidou 2p, Maria Yacko 2p

Med tanke på att vi endast hade två avbytare och vi sedan tidigare vet att KFUM Uppsala Sävja är ett stort och fysiskt lag så befarade vi att det kunde bli problem att orka en hel match till. Men oj så fel man kan ha! Tjejerna slet som djur i försvaret, nästan alltid mot spelare som var större än dem själva. De snodde oräkneliga bollar vilket ledde till ett antal fast-breaks. Och sättet tjejerna hjälpte varandra i försvaret för att stoppa Uppsalas attacker mot korgen! I anfall spelade vi ”större”, alltså utnyttjade planens hela bredd mer än vad vi gjort tidigare.  Innan matchen pratade vi om vikten av att byta plats i anfall för att på så sätt skapa plats. även det lyckades riktigt bra flera gånger.

Efter en mycket spännande och välspelad match, från båda lagen, blev det seger med 34-31.

Poäng Köping: Ellen Dahlqvist 10p, Evelina Nikolaidou 6p, Maria Yacko 6p, Victoria Holmqvist 6p, Ella von Walden 4p, Ana Stijak 2p

Nu siktar vi på att ha sa samma intensitet på träningarna som i matchen mot Uppsala och att vi kan ta med det till de kommande matcherna varav de första är den 17:e februari i KB-hallen.

Bilden. Match mot KFUM Uppsala Sävja