Vi börjar hitta formen och pusselbitarna faller på plats. Det har öppnat upp sig en möjlighet för oss att kämpa hem en plats i slutspelet final four och det är den vi nu försöker ta. Vi börjar få förståelse för hur mycket man måste ta i på planen (typ allt man har). Hjälpförsvaret ser bättre ut men utblockeringen klickar lite för ofta fortfarande.

Örebros 00-gäng blev 6a i RM och är väldigt svårspelade då de varierar sitt försvar med olika zonförsvar, de har ett gediget anfallsspel och en trupp där ingen faller ur ramen. Det blev en jämn match som förväntat men vi höll ihop som ett lag och kämpade hem segern. Jätteskoj med Simon Klaasma och Abib Katheka som båda gjorde fina inhopp mot äldre motstånd.

Vi kunde störa Örebros anfall genom att fronta på low post och löste anfall mot zon hyggligt bra med tålamod. Några spelare hamnar i foulproblem och där är budskapet att ta bort de onödiga foulsen. Det kommer alltid att bli foul men de där två onödiga foulen man kunde undvikit är problemet.

Nu väntar Linköping på lördag och sen Västerås två onsdagar i rad i Ulvihallen. Bra fajt idag hela gänget!

Poäng: Alex 11, Wille 10, Johan 9, Jehat + Wictor 5, Ghaith 4, Månz + Abdul 3, Felix + Abib 2