Det blev en oväntat tuff premiär borta mot Arvika.

För två år sedan hade Arvika två lag med i serien som vi inte hade några problem att vinna mot. Nu har de spelat ihop ett lag och med lite förstärkningar från några 00:or så bjöd de på betydligt bättre motstånd. På grund av sjukdomar och spelningar så hade vi endast sex spelare med men alla kämpade tappert och gjorde en riktigt bra match.

Arvika började bäst och de dominerade totalt på returtagningen (dels på grund av att några var riktigt stora och dels på att vi inte behagade att blockera ut). Vi kom in mer och mer i matchen och från en bit in i period två så var det vi som styrde matchen. Nu blev matchen onödigt jämn ändå, mycket på grund av att Abib fick sin 4:e foul tidigt i period tre och fick helt enkelt ”sluta spela försvar” samt att Rickard skadade knäet. Arvika hade en chans att kvittera med trepoängsförsöket var inte riktigt nära.

Positivt från matchen: Abibs glödheta skytte. Man man försvaret där vi kroppsligt står upp mot ett större Arvika. Anfallet när vi väl fick fart på bollen och inte studsade så mycket. Snacket, t ex när Rasmus säger att han inte kan hålla nian för att han är för snabb. Det är kanon, vi måste hjälpa varandra att hålla rätt person. Det är bättre att Rasmus få utnyttja sin kropp och jobba mot stora och starka spelare istället.

Att förbättra: Utblockeringar så att motståndarna bara får en chans. Hjälpförsvaret, vi måste se boll och vara beredd att hjälpa.

Nu ser jag fram mot nästa match (25/10 hemma mot Esilstuna) och förhoppningsvis fullt lag 🙂

Poäng: Abib 30, Simon 17, Axel 11, Rickard 8, Rasmus 2 och Melle 2