Idag fick vi möta Eskilstuna med några inlånade spelare från den andra serien. Vi hade pratat om det här i veckan som en bra grej för oss då ingen utvecklas av ojämna matcher. Vi kommer ut med bra kampvilja och tar kommandot och leder med 10-12 poäng ungefär större delen av första halvlek. Vi har en svacka i mitten av andra perioden men jobbar upp ledningen igen så 32-23 i pausen.

I andra halvlek sätter bortalaget upp en 1-3-1 zon i försvar som de sen kör med resten av matchen. Vi får byta game plan och utnyttja möjligheten att träna på spel mot detta. Det går lite trögt att hitta bra skottlägen mot zonen då vi inte nyttjar de enklaste verktygen först. Attackera ett hål och hitta en ledig skytt. Det blir för mycket dribblingar utan att vinna mark och för många stressade skott. Och när vi står där med bollen och har bekväma skott så avvaktade vi…

Mot slutet av matchen försöker vi pressa fram en scenförändring och det syntes tydligt att det hade vi kunnat nyttja tidigare i matchen för att vända på steken. Men dagens coach bedömde att det gav det oss mer inför fortsättningen att få träna på spel mot zonen. Så ni får skylla på mig för att segersviten bröts.

De inlånade spelarna gjorde 58 av 63 poäng. Jag tror vi lärde oss mest av dagens match:

Wille 17, Wictor 12, Johan 9, Alex 8, Felix 6, Månz 2, Jehat 2