Efter en jobbig säsong tog vi ”examen” i Göteborg som ett sammansvetsat gäng där alla kämpade för varandra. Det var jobbigt att åka ut i kvartsfinal med 4 poäng men i årets sista match hade vi alla viktiga detaljer på plats.

Bitarna började falla på plats i gruppmatchen mot SISU som till slut vann hela turneringen. I finalen släppte SISU in 16 poäng och vi gjorde 9 poäng på dom i en match med mycket hög fart och energi. I sista matchen träffar med screens, vi blockerar ut runt korgen, vi slashar bollen hårt, vi cutar och attackerar hårt, vi snackar på planen, vi är små men vi är smarta och vi är modiga. Alla ville bidra med sitt bästa spel.

Coachen kunde inte ha önskat sig något mer än detta. Så tack till alla i laget som hade tålamod att kämpa på under en svår och tuff säsong. Det tog ett bra tag innan vi tillsammans förstod vad som krävs för att få roligt på en basketplan när motstånden blir svårare och svårare, men vi slutade på topp med en stor aha-upplevelse.

Tack killar för en mycket fin avslutning på året. Och extra stort tack till Johan och Wictor som klivit in i ledarrollen för laget på så fint sätt. Wictors spin move i full fart i kvartsfinalen var det coolaste jag sett på alla matcher det här året. Johan är coachen på plan som kan vår game plan utan och innan och hjälper alla komma ihåg den.

Jag passar även på att tacka Åsa Sjöberg för hennes jobb som lagledare utanför planen. Utan Åsas jobb för laget på fritiden hade vi varit 1 Homer Simpson och 10 Bart Simpson på villovägar någonstans i basketsverige.

Tack även till Richard Stenman som tog hand om förläggningen på cupen.

Klicka läs mer för lite mer bilder från Göteborg.

Äntligen fick vi uppleva en solig basketfestival. Vi har haft otur med vädret de flesta åren med Ullvi Basket men årets basketfestival bjöd på skönt shortsväder.

Månz och Melle äger äventyrsgolfen. Jehat ville inte vara med på bild pga krokodilerna…

Richard attackerar

Johan vill inte vara sämre

Alex la i en snygg reverse layup

Richard letar pass till Johan

Game over

Richard attackerar i kvartsfinalen

Bort med bollen!

Richard och Jocke håller låda

Jehat utmanar

Juan attackerar

Wictor D på duktig norrman

En välförtjänt paus

Richard och Anders njuter av en åktur med Helix på Liseberg. Richards kommentar efter vi hade landat på planeten Jorden igen ”jag trodde det skulle vara värre”. Coachen var tyst för en gångs skull.