Vi hade med oss 9 spelare ned till Visby men en matchskada och en fritidsskada gjorde att vi bara hade 7 till dagens match. Det var lite synd för jag tror vi grejat en seger med fler att byta runt på. Men vi närmar oss…

Vi kämpar på med våra viktiga detaljer. Jag tror dagens match gav lite mer förståelse bland killarna för det här. De dagarna då man kunde göra lite som man vill på plan är över. Nu gäller det att försöka utföra det coachen pratar om och se om det funkar bättre. Vi började luckra upp Katrineholms försvar i slutet av matchen men det hade så klart varit bättre om vi hade testat det här på en gång. Vi krånglar in oss i saker vi inte tränat på istället för att lira hårt och bestämt med de saker vi kan bra.

Max kämpar på bra men har fortfarande mycket att lära så klart. Igår var det tekniken med boll och steg och studs som inte funkade. Idag var detta mycket bättre men kampen runt vår korg mot  Katrineholms långa spelare funkade inte riktigt. Men vi ser Max utvecklas och det är det viktigaste. Idag fick vi även se ”urskogstrollet” Max som visade riktigt temperament i slutet av matchen. Dra bara ner det 10% sen är det helt ok.

Idag lutade vi oss lite mer på Wille i anfallet bl a på grund av mismatch (storleksfördel) vilket syns i poängen. Wille ligger längst fram i spelförståelse och hjälper laget som coach på planen.

Alex river och sliter och kämpar i försvaret men behöver softa ner när det vänder till anfall. Det ser superstressigt ut och leder ofta till struliga situationer. Jobba med tempoväxlingar för att ta kontroll över situationerna. Idag blev det även några jättekrångliga spinmoves vid lägen där power layup hade gett poäng eller foul.

Vi tävlar med andra laget om att skaffa oss så många bra skott som möjligt så det är inte så roligt när vi i en jämn match byter bort säkra poäng mot onödigt krångeljoxande!

Juan visade rätt inställning i dagens match. Kom in och kämpade järnet precis det vi snackat om.

Johan har skjutit massor med skott den här helgen och nästan inget gick i korgen. Vi har sett de här skotten gå i på träning så det är bara att mata på. Johan väljer rätt lägen att skjuta dvs när man har ett fritt skott och kan skjuta med bra teknik. Vi har även snackat om att placera sig för plankskott så fort det är möjligt.

Richard har flyttat fram sitt spel den här helgen och bidrar både med farliga attacker, skott och fint försvar.

Jehat spelar klokt som vanligt och visar fint tålamod i försvar på boll.

Vi har pratat i helgen om att det är dålig taktik att försöka stjäla bollen av andra lagets guard. Så fort man sträcker sig efter bollen så slutar fötterna springa och andra lagets guard piper förbi ensam mot vår korg. Eller då drar man en foul i onödan. Steal kan man göra när man genom bra försvar får andra lagets guard att göra ett misstag, men man måste stressa fram misstaget först!

Det känns som vi utvecklas i rätt riktning under den här helgen. Vi har många saker att förbättra ihop och jag tror det börjar sjunka in i killarna att vi inte längre kan göra grejerna i bekväma området – varken på match eller träning.

Långhelgen fre-sön på Gotland har gått bra. Så både jag och Tony är glada över hur laget funkar ihop. Tänk er – endast en spelare skadad på fritiden under tre dagar. Något slags rekord…

Bilden: det ska blÅsa lite mer idag. Vi kollar läget i hamnen.

Hejsningar
/Anders