Efter en trög start vann ändå Ullvi konfortabelt mot Aros.

Det här var grabbarnas första riktiga match och det var lite som kalvar på grönbete till en början men eftar hand kom Ullvi in i matchen och till slut var det bara ett lag på banan. Domarna höll en väldigt hög nivå med många avblåsningar som följd men det är bara nyttigt för oss.

Vi hade med oss en trepoängsledning till första periodvilan och matchen kändes helt jämn men i andra perioden gick vi in och visade vilka som bestämde med tufft försvarsspel, hög fart och fint passningsspel. Spelet rasade ihop för Aros men vi trummade på och försökte hålla kvalitén uppe hela matchen. Domarna blåste en hel del faul och i båda lagen hamnade flera nyckelspelare i faulproblem men det påverkade inte oss speciellt mycket för vi har en riktigt bred trupp där alla som spelar kliver in och gör sitt jobb på ett mycket bra sätt.

Simon producerade mycket framåt och visade prov på fint skytte. Däremot hamnade han i faulproblem och mycket riktigt fick han sin femte faul tildig i fjärde perioden och fick se resten av matchen på bänken. Melker visade återigen upp ett mycket fint försvarsspel och han fick ofta stopp på Aros farligaste spelare. även Melker fick se slutet av matchen från bänken efter fem faul. Trym, som fick väldigt mycket speltid, skötte sig utmärkt matchen igenom och han tog många returer och snodde massor av bollar från Aros. Abib var väldigt pigg och alert och gång på gång gjorde han livet surt för Aros pointguard som inte kom någonstans.

Gustav visade prov på teknisk färdighet när han ofta snurrade upp Arosspelarna och sedan levererade fina passningar till lagkamraterna. Tyvärr stämde inte skyttet för Gustav men han har väldigt bra skotteknik och jag är övertygad om att han kommer skjuta i många bollar i kommande matcher. Johan växte ju mer matchen gick och i andra halvlek tog han många offensiva returer och stoppade i en hel del bollar. även försvarsspelt blev klart bättre där han med sin längd gjorde det riktigt svårt för Arosspelarna att skjuta i bollen.

Aldin växte också under matchens gång och han hittade ofta luckor i Aros försvar och kunde därmed göra mång enkla poänga. Axel är som vanligt duktig på att ta offensiva returer och det kommer att vara viktigt framöver. Positivt för oss är att alla spelare hamnade i målprotokollet.

Poäng Köping: Simon Klaasma 18, Aldin Bjelevac 12, Johan Gustafsson 12, Abib 7, Axel Horsley 7, Gustav Celander 6, Trym Arnelind 4 och Melker Sjöberg 3.