Nu presenterar vi den tionde och elfte klara spelarna.

Olle Mellström och Mikael Axelsson.

David Forsberg är klar för en ny säsong i Köping. Detta glädjer oss stort då han med sin rutin är viktig för laget. Han är även en väldigt populär spelare i truppen med sitt ansvarstagande på och inte minst utanför banan.  Med sitt lugn förmedlar han en bra stämning i truppen samt att han delar med sig av sin rutin till de yngre spelarna.

Kevin Tumba är en publikspelare med sin enorma spänst. Viktig för oss med sitt försvarsspel och ofta med och drar ner returer under båda korgarna. Kevin har även tidigare meriter som att han blev uttagen i U18 landslaget 2011, samt att han i år kom med i  All-star team i U20 SM. Det är med stor glädje vi kan meddela att Kevin är kvar säsongen 13/14.

Abbas Ibrahim är klar för ytterligare en säsong. Abbas är en av våra killar som spelat sedan klubben grundades 2003. Han levererar fantastiska passningar samt att få se hans fantastiska akrobatiska poäng, är något basketpubliken i Köping åter kommer att få njuta av. Härligt!

Masen Saleh spelar med hög intensitet i försvaret och har ett trepoängsskytte som kan vara helt avgörande för laget i tighta matcher. Masen har även han spelat i UBBK sedan föreningen startade 2003. Så roligt att även Masen är klar för en säsong till i Köping!

Vi är väldigt glada och stolta över att kunna presentera Lorenco Salibra. Han är 22 år, 185 cm och spelat i Italienska serie B. Lorenco är van vid att träna hårt och målmedvetet. Vi hoppas att han kommer bli en stark injektion för vårt lag och bidra till att lyfta oss till en högre nivå. Lorenco skriver bl.a så här om sig själv:

I am a player that is open mentally but at the same time hard when it comes to work out hard at the gym day after day. During the years I have learnt that the victory only comes with the sweat from the trainings. When I set a goal I don’t give up until I have reached the goal.

Vi hälsar Lorenco Salibra mycket välkommen!!!

Johannes Cederblad är klar och är en viktig inside-spelare för oss. Johannes är en smart spelare och startade förra säsongen som lagets absolut bästa spelare. I matchen mot Sigtuna (fjolårets serieetta), skadade han knät och gjorde inte sig själv rättvis efter skadan. Vi hoppas att Johannes ska komma tillbaka i samma form som starten på förra säsongen med bländande passningar, insidepoäng och en stark returtagning. Kul att Johanns är tillbaka till denna säsong!

Andreas Eklund har varit med sedan föreningen startade och således så gör han sin elfte säsong. Det känns väldigt viktigt för oss att Andreas är med även detta år då han alltid håller ett högt tempo på träning som match. Han är lagets mest atletiska spelare och har en imponerande styrka. Hans skytte långt ut från kanten har vänt flera matcher under många härliga år i Köping och vi ser fram emot att få se hans skytte i år igen!

Richard Sörensen kommer tillbaka till Köping då hans praktik är förlagd i stan. Richard utbildar sig till brandman och har varit borta från oss under hans första år som studerande på brandmannautbildningen. Under sin praktikperiod så kommer han nu tillbaka och kan vara mer i våran trupp igen. Kul att Richard är tillbaka med sin fysik och hans kämparinställning är het underbar att se. Välkommen tillbaka Richard!

Det är riktigt härligt att kunna presentera Sebastian Lindqvist, som nu gör klart för en ny säsong. Sebastian är en av de som är uppväxta under ungdomstränare Anders Täpps verksamhet. Sebastian är en smart inside spelare och stark returtagare. Sebastian har haft otur med en del skador genom åren och vi hoppas att han skall få en skadefri säsong likt den som var 11/12 då han utvecklades enormt mycket.Skönt att ha med ”Sebbe” till denna säsong!

Då det har blivi klart med farmarklubbsavtal mellan Eco Örebro och oss så kan vi få ha kvar Olle och Marre. Båda är naturligtvis viktiga för oss och har varit starkt bidragande till att vi kom till kval för div 1 förra säsongen samt U20 SM-slutspel. Skönt att det nu är klart så att vi kan fortsätta med arbeta ihop laget.