Vi följer vår röda tråd och utvecklar vårt spel fint match för match. Vi har vårt grundspel som ger oss rörelse och sen gäller det att spela med huvudet upp och läsa spelet. Det är precis som att spela schack men vi har inte 3 minuter på oss innan vi kan välja motdrag – snarare 0,3 sekunder.

Idag hanterade Visby vårt anfall på ett lite annat sätt än vi är vana med så det blev lite tillbaka till ruta 1, men mycket utvecklande.

Jag vet att det varit en hel del snack om långa Theo innan matchen men Simon (4) och Wille (18) visade att med en kropp på honom så blev han rätt anonym. Ett av kampmomenten i basket är att hålla bort passningen in mot korgen och där tillåts mycket kroppskontakt. Fult spel ska vi inte hålla på med men tuff försvarspel med rätt teknik ska vi alltid hålla på med. Då ger vi oss chansen till framgång.

Våra utblockeringar runt egen korg är förmodligen bäst i serien. Fördelen med att vara det kortare laget är att vi behöver lära oss göra rätt saker ihop så vi utvecklas snabbare.

Vi hade mer problem med Visbys guardspel än med att de är längre överlag. Vi behöver få hem laget till vår korg så vi är redo att hjälpa till på rätt sätt på guardattackerna. Den som håller guard sätter press över hela planen och håller bort vägen mot mitten. När attacken kommer vill vi hjälpa från svag sida, inte från hörnet.

Det här funkar bara om man alla är på plats i god tid. När vi hjälper från hörnet så ger vi bort öppna skott som vi inte hinner jaga ut på. Och vi behöver även hjälpa hjälparen annars ger vi bort en öppen layup efter baseline.

Vi pratade även idag om att fullfölja backdoor cuts. Fortsätt mot korgen och sen ut på svag sida där nya möjligheter dyker upp.

Dagens höjdpunkter:

Jehats (4) cut med stensäker reversed layup. årets spel? Jag minns inte vem som var passare men en snygg assist där så klart.

Richard (2) hedgar på en screen med långa Theo och jagar tillbaka och hittar sin spelare igen. Stort spel av en -00-lirare. Det här är mer spel på U15-nivå än U13.

Wictor (2) attackvillig mot korgen. En attack gav ingen målchans men öppnade för en passning till hörnet. Sen swingades bollen till Wille som fick öppen attack från toppen.

Wictor som läste läget vid ett snabbt uppspel. Han hade tagit en kant och sprungit och fick bollen och tog en studs mot korgen men märkte att det inte gav någon. En dribbling mellan benen och backa ut och sen lugna ner och hitta vår guard på toppen. Vuxet spel.

Felix (4) rörelse utan boll och bestämt spel när det blev läge att göra poäng. Handbromsen urkopplad!

Johan (6) visar stor spelförståelse igen.

Alex (4) hade som specialuppgift att lyfta blicken och titta in mer mot korgen.

Juan (-) bra försvar och höll sin spelare på noll poäng.

Imorgon får vi äntligen lira i Stadium Arena. Det blir cool.

alleyoop

Bra jobbat killar!