En viktig seger togs på söndagseftermiddagen i KB hallen mot ett smart spelande Central.

På förhand var vi osäkra var vi stod som lag då vi inte kunnat tränat 5-5 sen sista matchen innan Jul. Fokus var att spela tillsammans offensivt och ha mycket energi defensivt.

Vi startar matchen lite trevande men växer oss in i matchen och spelar stundtals ok basket, i slutet av andra perioden tar vi en 10p (45-35) ledning tack vare några lowpostspel från Marre och 3p skott från Abbas.

Känslan i halvtid är att vi hittat rytm nu från Julfirandet och att vi hittat våran identitet på plan, men coachen var lite naiv..

Vi startar väldigt passiva och den ledning vi kämpade till oss på 20 min äts upp på bara 3 min och när perioden är slut är det lika inför sista (59-59).

I sista blir vi succesivt lite mer fokuserade och använder vårat längdövertag bättre och kan tillslut vinna matchen med 8p.

Framåt måste Abbas 32p nämnas,Mazen spelar ett uppoffrande försvar. Marre (12p) och Sebastian (7p) gör ett bra jobb under korgarna och tar många returer tillsammans med Kevin (7p).

Totalt sett så kan hela laget spela bättre och försvarsmässigt måste vi bli tuffare och inte bli slagna så enkelt. Framåt behöver vi mer fart och tydlighet.

Nästa match är hemma mot Vällingby sedan väntar två tuffa bortamatcher mot Lidingö och Sigtuna.