Under söndagen var Ullvis pojkar 01 och 02/03 i Eskilstuna och spelade matcher. P-01 hade två lag, Ullvi Vit och Ullvi Blå och P-02/03 hade ett lag med.

I första matchen spelade Ullvi Vit mot Björktorp, som på pappret är ett riktigt bra lag, och vi vann komfortabelt med ca 20 poäng. Det var många bra enskilda prestationer medan lagspelet behöver förbättras. Många enkla poäng kan göras med give and go och screens samt att släppa bollen i rätt tid. Försvarsspelet var riktigt bra matchen igenom.

Match nr 2 spelade Ullvi Blå mot KFUM Västerås som också är ett bra lag, men även denna match vann vi med ca 20 poäng. Lagspelet var något bättre den här matchen men vi hade ringkant ut långa stunder under matchen, det blir att träna närskott och layups nästa vecka 🙂 Returtagningen såg till en början inte så bra ut men efter hand blev det bättre och bättre, mycket tack vare Axel Horsley.

I tredje matchen var det dags för 02/03 mot Djurgården. I den här serien märks det tydligt att vi ligger långt före och segersiffrorna blev rätt stora. Men återigen behöver lagspelet bli bättre.

Match 4 var det dags för Ullvi Vit att möta KFUM Västerås och Ullvi gick segrande ur striden. Ett starkt försvarsspel och bra skytte låg till grund för segern. Johan Gustafsson kom igång bra med den offensiva returtagningen och kunde göra några enkla poäng.

Samtidigt spelades match 5, Ullvi Blå mot Västerås Basket, i hallen bredvid. Ullvi var allt för starka och vann tämligen enkelt.

Match sex spelades mellan Ullvi 02/03 och Lundby. Ullvi borde ha kommit med i Guinness rekordbok i antal steels för vi snodde bollar på löpande band och kunde göra många enkla poäng. I andra halvan av matchen började grabbarna spela som ett lag bollen svingades från sida till sida tills någon hade fritt fram att göra poäng.

Saker att förbättra tills nästa omgång är

– närskott och layup
– defensiva returer
– passningsspelet

Bra jobbat grabbar. Ser fram emot nästa omgång.