Den här veckan har vi tränat extra på att vända upp mot korgen när vi får bollen. Och vi behöver fortsätta träna extra på det. Det saknas just nu killer-instinkt hos den som får bollen. Det blir för enkelt att spela försvar på oss för vi vill inte göra mål. Vi får igång lite attacker på korgen när matchen redan är körd. Flera spelare upptäcker då att det inte var svårare än så…

Killarna kämpar på bra i första perioden och vi är med i händelserna. Vi har några riktigt bra anfall med mycket rörelse och bra skottval. Linköping är lite större än oss och försöker spela insidespel. Vi står till en början i rygg på den som postar upp. Då lägger dom bara in bollen och springer give n go på oss. Efter lite snack om detta så får vi upp våra försvarare på sidan och kan börja stoppa de här lägena. Sett till hela matchen så var det mycket skoj att se Simon lära sig det här försvaret just precis nu när det händer.

I andra perioden tappar vi matchen helt och hållet. Nu väljer vi att skjuta bollen i fel tajming, i dåliga och konstiga lägen och med mycket tid kvar på klockan. Och då bjuder man tyvärr motståndaren på retur och sen snabba uppspel. Bra anfall ger bra försvar för man hinner springa hem när man gjort mål. 24-sekundersavblåsning är också mycket bättre än struligt spel. Då måste de också göra inkast först.

Det vi saknar på planen är någon/några spelare som talar om för resten att vi ska lugna ner oss. Vi går från bra spel till struligt spel. Då behöver man sakta ner och spela mer kontrollerat några anfall och hitta rytmen igen.

Det var en besvikelse att vi inte visade mer tuffhet när vi får bollen. Vi vill fortfarande stå vända bort från korgen för att passa någon annan. Vi står så trots att försvararen gått till kiosken och köpt en varmkorv. Det finns ingen motståndare i närheten men vi tittar efter andra saker.

Vi behöver ta in det här som en god vana – vi fångar bollen och kollar sen direkt vårt eget läge – med tuff teknik. Om någon kompis gör en cut mot korgen så är den passningen i samma riktning som man redan tittar. Det är bara när vi ska swinga bollen som vi behöver vrida oss bort från korgen.

Kämpa på killar så fortsätter vi lösa de här ”propparna”