Det blev en mysig kväll i Ullvihallen där vi flyttar fram vårt spel några snäpp till.

Vi hade en ”game plan” med några saker vi ville ha fokus på och killarna gjorde detta strålande. Vi fick till en riktigt bra och utvecklande match ihop där alla bidrog med sitt bästa spel.

Idag fick Alex starta som guard och han tog chansen och visade att han vill utvecklas vidare. Det är fart och bra spel och rörelse. Vi fick även se kloka val som när en attack på korgen inte ger något klockrent läge – då dribblade Alex ut till guardplatsen igen. Så där vill vi lira. Vi spelar tills vi har en bra målchans. Om vi tvingar fram konstiga skott så blir det färre mål i korgen helt enkelt. 16 poäng och bra skott och försvar av Alex.

Wille var ”back in biz” ikväll och la i 29 poäng trots att vi spelade med 5:or i andra halvlek. Det är bra fart och bra tempoväxlingar. Det blev även bra träning mot Eskilstunas långa spelare. Finter och skydda skottet med kroppen är det som gäller. Wille fick till en ”coast to coast” även ikväll.

Det här guardspelet vill vi se mer av. Vi tar fart i mitten och letar om någon tänker stoppa oss. Och om man gått förbi sin spelare och någon hjälper så betyder det att någon annan i laget är fri. Om de springer på kanten … om man är bakom guarden får man inga bollar.

Jehat höll också på att göra en ”coast to coast” men millimetrarna var inte på rätt sida på layupen. Men det blev kvällens snyggaste poäng istället med ett hook-skott på slutsekunden i en period. Bara garn hela dan.

Johan fick träna på lite nya saker som forward och gjorde det bra. Johan har börjat använda finter på rätt sätt och vi ser hur det öppnar upp för enkla skott. Snyggaste spelet idag var när Johan tog fart mot korg och sen bara lämnade över bollen till Wille som hade sprungit full rulle efter kanten. Bürger 6 pinnar ikväll.

Juan ska vi ge mycket beröm idag. Riktigt fint försvar och om man är yngst på plan men blockerar ut motståndare som är dubbelt så långa då ger man sig själv chansen på rätt sätt. Bra Juan! Juans skotteknik utvecklas riktigt fint också och idag var det bara lite oflyt att inte bollarna ville i korgen.

gamefaceRichard följde upp förra matchens bra försvar med att vara mycket delaktig i 8-sekundersavblåsning med mera. Mer sånt även på träningar vill vi se. öppet läge mitt framför korgen ville inte gå i. Här behövs det nog mer träning hemma med skotttekniken med handleden sen börjar bollarna trilla i.

Wictor hade jobbigt att få bollen i korgen idag trots många lägen – tvärtom mot förra matchen. Idag var nog problemet att skottet kommer innan tekniken är klar. Då blir det mest struliga skott. Men försvaret kan man inte säga mycket om – en riktig kämpe. Wictor 2 poäng.

Felix hade lite kämpigt att hitta in i matchen men vi får komma ihåg att det här var premiärmatchen för Felix. Men Felix gjorde det enda rätta. Om inte anfallsspelet funkar perfekt så kör man fullt i försvar i alla fall. Bra Felix!

Månz fick köra guard i andra halvlek och tog chansen han med. Det jag gillade med Månz guardspel var att det blev fart och snabba bollar fram till forwards som springer. Kan det ha att göra med att Månz brukar stå och vänta på bollen som forward? Snabbt fram med bollen så vi har någon inom skottavstånd så tidigt det bara går. 4 pinnar i korgen av Månz och en kämpe i försvaret.

Sist men störst har vi Simon. Här har vi en som snabbt förstått hur man blir en i gänget. In och kör bara. Allt kan inte bli rätt när man är ny men det är helt ok. Idag behövde vi Simons längd för att matcha upp de långa lirarna i Eskilstuna och Simon kämpade till sig retur efter retur. 7 pinnar blev det varav en 3-poängare. Kanon Simon!

dribbleNu laddar vi om för en bra träning på torsdagen och sen det andra Eskilstuna-gänget på söndag i Bollhuset.
Häng med killar!