Ullvi Basket segrare i östsvenskan HU20 säsongen 2011/12

Bakre raden: Zapko Kaltak (ass. coach), Sebastian Lindkvist, Abbas Ibrahim, Johannes Cederblad, Kevin Tumba (MVP), Mikael Axelsson, Tomas Bandh (coach)
Främre raden: Richard Sörenson, Masen Saleh, Jonatan Lawner, Andreas Eklund, Olle Mellström

HU-20 har åter igen visat vilket fantasikt basketgäng de är.

Grabbarna visade redan i semifinalen att man hade bestämt sig för att ta hem guldet till Köping. I semifinalen satte man upp ett försvar som var enormt bra. Efter tre perioder stod det förkrossande 81-12!!! Att släppa in endast 12 p på tre periode måste vara något av ett rekord för en semifinal på U20 nivå!?! Matchen slutar 103 – 28 och det visades även upp fina anfalls kombinationer och några härliga dunkar från Kevin.

Inför finalen mot Norrköping pratade vi om att försvaret kommer bli vårt signum för om vi skulle kunna vinna matchen mot ett lag som verkligen har bra kvaliteérför för att kunna sätta oss i en del problem.

Första perioden blev en tuff holmgång och vi missade en del öppna lägen i matchinledningen. Då var det skönt att försvaret återigen fungrade mkt bra. Efter 6 min får vi ett ryck då vi gör 7-0 till en ledning med 22-13, fast Norrköping kommer igen i slutet av första och inför andra står det 28-21. Sedan ger försvaret återigen resultat. Norrköping ”knäar” orkar inte stå emot och vi springer ifrån med hela 26-7 och kan gå till pausvila med 54-28. även om Norrköping aldrig ger upp så fortsätter vi att spela på ett storartat sätt och bara spelar efter det som vi tränat på. Inget slarv, inga egna utflyckter, utan bara hålla sig till vår gameplan! Detta resulterar i att inför fjärde har vi en betryggade ledning med 77-42 och vi kunde spela avslappnat de sista 10 min. i en final mot Norrköping dolphins!!!

MVP i fanalspelet gick till Kevin. GRATTIS!

Fantastik prestation grabbar! Den är grundad utifrån ett bra basketår där ni fortsätter att utvecklas och er potential är hög. Att sedan vi har en tränare som Giotti gör ju också att vi hela tiden får en högkvalitativ träning. För mig var det bara att åka med och få NJUTA!

Tack grabbar och tack Giotti!

Poäng mot Eskilstuna: Masen 6p. Abbas 23p Jonathan 6p. Adde 17p. Kevin 11p. Olle 9p. johannes 8p. Marre 12p. Sebastian 11p.

Poäng mot Dolphins: Masen 4p. Abbas 17p. Jonathan 2p. Adde 5p. Kevin 16p. Olle 10p. Johannes 18p. Marre 16p. Sebastian 10p.