Vi vinner alla 4 perioderna och spelar väldigt fin basket ihop. Alla spelarna är med i poängprotokollet och det fanns inget som kunde stoppa Ullvi-gänget denna dag. Det här blir en perfekt språngbräda till kommande slutspel i KC och EEM-cupen.

Grattis killar till en suveränt genomförd match!

Poängfördelningen visar att vi var svårslagna idag. Alla spelare höjde sig och spelade sitt bästa spel. Vi hade Felix 10, William 9, Johan 13, Jehat 6, Wictor 4, Alex 5 och Månz 8. Och bra försvar av alla matchen igenom. Man blir svårstoppad som lag när det är 5 på plan som alla bidrar med bra spel tillsammans.

Vi har på sista tiden pratat om skotteknik och att ta de öppna skotten utan stress. Vi kan inte spela oss fram till bättre målchans än öppet skott. Och idag visade bl a Felix och Månz med sina fina skott att det här börjar sätta sig nu.

Det vi gjorde extra bra idag var att läsa vad försvaret höll på med. Vi har ett grundspel vi använder för att komma igång, men så fort en försvarare går bort sig så vill vi utnyttja det läget istället. Om försvaret gör si, så kan vi göra så.

Som exempel har vi Jehats fina give ’n’ go-spel med William. Felix gjorde även en cut som guard och blev fri för ett enkelt skott via plankan för att han läste av var försvararen befann sig. Och Johan läste att försvaret stod fel och attackerade för enkel layup flera gånger.

Vi mötte ett lag som tyvärr inte var i balans för 5 öre men hur gör vi då? Ja, inte mycket vi kan göra åt hur någon annan agerar eller hur? Det enda vi kan påverkar är VAD VI SJäLVA GöR. Så vi spelade bara på vårt spel och lät det andra laget hålla med det dom tyckte var viktigt.

Efter matchen så ropade bortalaget ut ”Seriesegrare!” som hyllning till sig själva. Om man är seriesegrare på bekostnad av etik och moral så kan det kvitta känner jag.

Åsa och Anders var väldigt stolta över hur Ullvi-killarna agerade idag. Imponerande killar!

– – –

Nästa vecka kör vi halv skottkarta på tisdag och halv på fredag. Då ska vi hinna med lite mer skottävlingar och match.