Killarna började med en rivstart mot serieledaren Norrköping och spelade på en ny högre nivå tillsammans. Det var en härlig rörelse i spelet och bra initiativ. Vid ställningen 10-9 får Norrköping ett miniryck och perioden slutar 16-9. I andra perioden håller vi jämna steg fram till 25-15 men sen tappar vi lite innan pausen så underläge 33-15 i paus. Andra halvlek slutar dock 23-20 så helt jämn match fram mot slutsignalen. En riktig kul match som gav mersmak.

Norrköping hittar sina öppna skott genom att attackera vår korg hårt och sen lägga en passning till en fri skytt när vi hjälper i försvaret. Det här har vi inte kommit lika långt med men vi pratade om det och Alex fick sen skjuta i några öppna lägen efter attack och passning av Johan. Vi ska jobba vidare med vår teknik så vi blir säkrare på det här spelet vi med.

Vi fick ta time-outs och prata om det här med motståndarens öppna skott. När allt försvar har behövts för att skydda attacken på korgen och de passar ut till en skytt så ska vi inte bjuda på det läget. Den som är närmast får rusa ut och störa och täcka (men inte foula!).

Månz kämpade ut på en skytt med full kraft vid ett tillfälle i slutet av matchen och orsakade en ”airball”. Men de skott vi stod och tittade på var oftast ”pÅsar” i korgen. Det kan även vara några få sekunder kvar på klockan när det där händer så den som kämpar ut på skotten kanske fixar skillnaden på poäng eller att deras skottklocka tar slut.

Kul att se Johans skott utveckla sig. Det blev 8 poäng på säkra skott utifrån och 2 av dessa var två raka straffkast.

Våra attacker på korgen kan ibland bli lite mesiga då vi faller av bort från korgen när vi känner en försvarare inpå oss. Det leder till mycket svåra skott och det gör även att domaren inte kommer att blÅsa någon foul. Håll istället emot och tryck på rakt mot korgen och försvararen kommer att tvingas foula eller så blir det en enkel layup.

För att vända en sån här match till seger så behöver vi bli bättre på lagförsvaret och hur vi hjälper varandra. Norrköping är bra på att stoppa våra attacker men vi har mer att lära oss där. Men kul att se att vi hjälper varandra hela tiden med screens och att göra oss fria. Idag är vi även bättre på att vända oss mot korgen när vi hämtat en passning. Snyggaste situationen idag var väl Eric som ryckte sig fri och hämtade en passning och sen direkt vände mot korgen och la i ett skott på haldvistans. Mer sånt killar!

Vi blir bättre och bättre på hur vi kan använda kroppen för att spela tufft försvar utan att göra fouls. Wictor börjar bli riktigt bra på det här med att använda kroppen på rätt sätt. När vi har en bra försvarare som kan få stopp på bollen så ska vi andra haka på och vara lika aggressiva. Om motståndaren tvingas ta upp studsen så är vi redo att hålla bort nästa passning. Om vi missar detta så har Wictor i vårt exempel kämpat lite i onödan. Till slut tröttnar man på att kämpa för lagkompisarna tog det lugnt.

William hade lite oflyt med några 50/50 foulbedömningar så det tickade på för många fouls idag men rätt intentioner att vara före motståndaren finns där så bara jobba på.

Våra guards William och Johan fick göra inkast under vår korg mot helplans man-man-försvar idag och gjorde detta mycket säkert hela matchen. Bra tajming och samarbete. Ibland skulle vi även kunna släppa bollen tillbaka till inkastaren som drar iväg och på så sätt slå två försvarare. Då blir vi 4 mot 3 på väg mot andra korgen.

Kul match killar som gav mersmak. Nu försöker vi hålla samma nivå på träningarna i veckan och sen nästa match på lördag.

hela gänget!