Efter 13-6 i första perioden och bra försvar med hög energi så såg det ut som vi hade tagit kommandot i matchen. Men Norrköpings 00-lag gav inte alls upp utan tog sig tillbaka in i matchen.

Åter igen en mycket lärorik match. Vi drog längsta strået för att vi började göra mer rätt saker i slutet av matchen. Vi spelade mycket försvar över hela planen idag för att börja lära oss. Det är även ett sätt för oss att få igång samarbetet på planen. Snacka, kämpa och hjälpa.

Det viktigaste att ta med sig från dagens match blir de här punkterna.

* Försvarskampen – idag riktigt bra stundtals då vi sätter press på motståndaren.

Vi pratade i pausen om att hålla emot när motståndaren vill röra sig för att få passning. Vi fick upp energin på många fötter men det räcker att 1 av 5 släpper sin spelare så får de fram nästa passning utan problem. Jehat hade lyssnat på det här till fullo så han höll rent runt 3-sekundersområdet långa stunder i 4e perioden. Bra jobbat Jehat!

Omar och William kan vi även nämna för tydligt och bra försvar på bollattacker. Det gäller att lära sig när och hur man kan sätta åt med kroppen. Det är precis som i fotboll fast tvärtom kan man säga. Var först på plats och stäng vägen och låt anfallaren komma till dig. Sen full press om han tar upp studsen.

* Skottvalen – när ska vi skjuta bollen?

Vi höll på att skjuta bort matchen genom för många dåliga skottval. Om vi kör chansskott så blir det miss, deras retur och sen vänder spelet tillbaka mot vår korg igen. Det kan t o m vara bra att det blir 24 s-avblåsning istället. Då ska de göra ett inkast och vi hinner sätta upp försvaret.

Omar hade kämpigt med bra skottval men i slutet av matchen fick han ett öppet läge och lägger i en ”påse” med perfekt teknik. Vi kan vi med killar det gäller bara att spela tills läget kommer. Johan har också börjat hitta rätt lägen att skjuta bollen med bra teknik… och de går i korgen.