Fyra slutspelsmatcher väntade oss när vi rullade iväg från Köping. Vi fick under dagen uppleva en ”supermatch”, två riktigt bra matcher, och en match där vi glömde köra igång.

Under söndagen väntar oss en bronsmatch och en match om 5e pris. Det är 8 lag som deltar i slutspelet.

Vi satte ihop två lag, Ullvi 1 och Ullvi 2, blandat med spelare födda -99 och -00. Extra stort beröm till er som är året yngre och tar upp kampen i den här serien.

I Ullvi 1 spelar: Kaed, Sebbe, Jehat, Simon, Leo, Wictor, David, Månz
I Ullvi 2 spelar: Juan, Wille, Johan, Felix, Omar, Alexander, Kevin, Richard

Kvartsfinal 1

Ullvi 1: 39  –  Västerås blå: 14

”Supermatchen i bollhuset” får vi nog kalla den här i fortsättningen. Det var passningar, rörelse, attacker på korgen, skott, och bra försvar. Killarna spelade stort och använde hela spelplanen och var nästan i trans ett tag tror jag. Bollen gick som på det berömda snöret och sen efter fint tålamod ett perfekt avslut när läget dök upp. Det var även ”igenspikat” i försvaret i andra halvlek.

Kaed: 2p, Sebastian 8p, Jehat 4p, Simon 4p, Leo 2p, David 4p, Wictor 8p, Månz 7p

Kvarstfinal 2

Ullvi 2: 21  –  Västerås vit: 44

zzzz ….. oj har vi börjat?!  zzzz ….. oj spelar vi fortfarande?!

Det här var som natt och dag mot första matchen. Låg energi, tyst på bänken, tveksamma beslut på planen istället för ”nu kör vi”. Svårt att veta varför det blev så här. Vi tränare och föräldrar vet hur fint ni kan spela men nu låste det sig, som det kan göra ibland.

Viktigast efter en sån här match är: hur kommer vi till match vid nästa försök?

Juan 2p, William 4p, Johan 9p, Felix 2p, Alexander 2p, Kevin 2p

Semifinal

Lundby: 45  –  Ullvi 1: 30

Lundby är väl den svåraste nöten att knäcka för den som vill spela om guldet. De har det svåraste försvaret att möta men vi tog kampen idag. En härlig kämpainsats även om vi inte kunde dra längsta strået. Lundby stressar den som får passningen till att börja studsa bollen för tidigt så vi tappar tajmingen i vårt spel.

Bra för försvaret att vi börjar studsa direkt -basketställning och skydda bollen

Jehat visade hur vi ska göra i de där situationerna. Ta emot passningen och hitta balans med basketställning. Använd rotering och ”jabstep” för att få övertaget i duellen 1 mot 1.

Om vi istället hamnar med raka ben så går det inte att skydda bollen. Då blir det att man ”flyr fältet” genom att dribbla iväg. Då är det det försvarande laget som börjar bestämma vad som ska hända… och vi tappar vår tajming.

Ullvikillarna kämpar som ett lag och -15 poäng är ett riktigt bra resultat. Vi har en period där matchen rinner ifrån oss när det blev superstruligt och vi inte hade någon mer timeout att ta. Men det beror på att det är nya situationer vi inte har varit med om innan. Inga bekymmer killar.

Jehat 6p, Sebastian 10p, Simon 2p, Leo 2p, David 7p, Månz 3p

Imorgon väntar match om bronset för det här gänget.

Match om 5:e-platsmatch

Ullvi 2: 47  –  Västerås gul: 40

Okej… då ska vi se om Ullvi 2 har vaknat till den här kampen… jajamensan!

Nu känner vi igen dom! Härligt då ska vi se.

Oj en giv ’n’ go med Felix och Omar. Oj en till! Kul!

å där har vi Kevin som jobbar järnet i defence! kul!

Och Wille kämpar i en retur! Kul!

Skönt att det lossnade killar. Nu blir det match om 5e pris morgon och då hoppas vi att det här eftermiddagsgänget dyker upp till spel. Inte morgongänget som kom i pyjamas och spelade…

Juan 4p, William 10p, Johan 8p, Felix 8p, Alexander 2p, Kevin 2p, Richard 6p

 Dagens spel ! 

Jehat och Wictor kör en give ’n’ go över hela spelplanen med layup och två poäng

Kom ihåg att vi bara kan se poäng i matchprotokollen. Ingenting om vem som passade, tog returer osv.

Man får hjälp av en kompis som är passare för att kunna få bollen i rätt läge. Alltså är vi två tillsammans som gör poängen.

Jag såg att Simon körde en high-five med någon lagkompis efter ett passningssamarbete och så kan vi dela på poängen med kompisen om vi är nära.

Eftersom matchen fortsätter utan avblåsning efter poäng, och vi direkt måste dra tillbaka för att skydda korgen, så är det lite svårt att tacka varandra om man är långt ifrån passaren.

Då kan man göra som proffsen och peka mot kompisen. Det betyder ”bra passning – din poäng också!”. Självklart ropar vi till kompisen samtidigt ”bra pass (namnet)”.

Så i basket kan det vara fint att peka…
Här i bilden är det Ray Allen som visar.

Fundera på: hur många assist gjorde du? hur många returer tog du? hur många stulna passningar?
Räkna 2 poäng för varje.

Bra kämpat alla 16 basketlirare i båda lagen.

Imorgon tar vi nya tag. Kom ihåg att komma i säng så vi orkar köra en dag till.

GO GO