Vi lyckades vinna med mer än vi förlorade med i höstas (-4) efter fint skytte trots ett passivt försvar.

1a perioden präglas av hafsigt anfallspel och med ett passivt försvar av Köpingslaget. Sigtuna spelar olika varianter av zon och tyvärr tappar vi fart och koncentration i anfall, kontentan blir att vi tyvärr även tappar agressivitet i försvar och Sigtuna kan enkelt stoppa i 25pinnar mot våra 22p.

I 2a blir vi lite alertare och gör snabbt fem raka poäng och vi leder nu med minsta möjliga marginal (27-25). Lagen följs nu åt och och med 2,5 min kvar av perioden ligger vi under med 38-40 innan vi gör 12 obesvarade poäng (50-40), efter att vi äntligen kliver upp i våra försvarspositioner. Vi vinner perioden med 13p och leder i halvtid med 53-43.

Känslan var ändå att ledningen var skör då vi i perioder var väldigt slarviga och passiva i försvaret. Vi pratar i halvtid att vi måste hålla fokus och göra det som gav oss ledningen i matchen (spela försvar!!).

Tyvärr är det just det vi inte gör i början på 3e och Upplänningarna gör 2-10 på oss innan vi tvingas till timeout, då det såg väldigt alarmerande ut (55-53). Vi svarar bra på minuten vi fick och bestämmer oss för röra på fötterna och ta upp kampen igen och gör 14-0!!(69-53). En helt ok period för oss förutom då början och tyvärr även slutet då de gör 5 raka poäng efter att slarvpelle varit framme igen..(74-63)

Början på 4e prioden har i många matcher varit väldigt svag från vår sida och idag är inget undantag, efter 6 min är ledningen nere i två poäng (84-82). Vi tar oss dock samman och avslutar sista 4 minuterna med ett bra lagförsvar och vinner matchen med mer än 4 poäng som var önskvärt (96-88).

Sammanfattningsvis en match med många sidor, i perioder spelar vi väldigt bra men i vissa perioder är vi inte med i varken 1-1 försvaret och i returtagningen. Vi skjuter med bra % men ibland gör vi för enkla turnovers och sätter oss i trånga situationer.

I Sigtuna var åter Nemanja Jovanovic bra och gjorde 28p, i hemmalaget spelade Behrad, Abi och Jarryd stundtals ett mycket bra bollförsvar, Kevin och Richard sköt även i viktiga distansskott.

Tyvärr har vi inte orkat/klarat av att hålla fokus i 40 min och har i vissa matcher resulterat i förluster. Hemmafacit blev 8-3 och får anses som godkänt.

Nu återstår tyvärr bara en vecka och två matcher kvar borta (Järfälla, Borlänge). Järfälla är suveräna serieledare som sist de förlorade var just mot oss och det vore fint att tvåla dit dem igen..men då krävs ett mer agressivare och konsekvent lagförsvar.

Poäng Ullvi: A. Hapte 17p, B. Ohlfat 17, J. Cederbladh 15, K. Tumba 14, A. Ibrahim 12, R. Sörensson 9, O. Mellström 6, M. Saleh 3, J. Kumbi 3.