Herrlaget lyckades slå ett duktigt Arvika, där segern grundlades redan i 1a perioden.

Egentligen inte det att 9p (22-31) är en särskilt stor ledning och då med tanke på att det återstår hela 30min.men just det faktum att vi visar oss själva och motståndarna att vi är redo.

Vi lyckas skjuta i hela 31p efter 10min efter ett fantastiskt anfallspel med bra bolltempo och hårda attacker med ”kick” ut till dem fria skyttarna. Anfallsbasketen fortsätter i 2a perioden och trots att vi börjar tappa fokus i anfall och försvaret börjar mattas så utökar vi våran ledning till 15p efter att i sista försvaret, där Jarryd stealar Arvikas PG för att ge Kevin en öppen layup precis innan halvtidssignalen (36-51).

3e perioden börjar med slarv från bägge lagen men vi fortsätter att skjuta bra och leder med 18p med 3 min kvar av perioden. ”Foppa” får sin 4e foul i det läget och Abi är magsjuk och genast ser vi mänskligare ut. Arvika avslutar perioden med ett högt försvar och springer in några bollar (57-69).

Värmlänningarna har nu kommit igång och skjuter i allt mer tuffa skott, vi börjar däremot missa våra enkla lägen och blir stressade. Vi tappar fokus och med 4min kvar och efter en turnover av Johannes så drar han även på sig en teknisk foul i sin frustration, Arvika har 2 kast och bollen vid sidan med Ullviledning med endast 4p. Lyckligtvis sänker dem bara det ena och vi lyckas ”studsa” tillbaka från våran svacka mycket tack vare ett bättre 1-1 försvar.

Alla som fick plats i minibussen idag gör poäng och bidrar på något sätt, extra plus dock till ”Foppa” som åter sköt bollen mycket bra och tillsammans med Jarryd och Kevin spelade ett mycket, mycket bra försvar. Jarryd styrde spelet och när vi som mest behövde ”luckra” upp försvaret så serverade han fina assists. Kevin kom in från bänken och sköt i bollen och spelade som sagt mycket bra försvar.

Närmast väntar Sigtuna i Ullvihallen på Söndag i våran sista hemmamatch, vi jagar revansch efter den snöpliga förlusten i höstas.

Poäng Ullvi: David Forsberg 20p, Kevin Tumba 17, Johannes Cederbladh 11, Jarryd Kumbi 10, Abi Hapte 10, Abbas Ibrahim 8, Olle Mellström 6, Mikael  Axelsson 2.