I en mycket jämn och bra basketmatch förlorar vi tack vare en offensivt bedrövlig sista period (9p!).

Det ska sägas att Alvik är ett mycket bra och fysiskt starkt lag. Lagen bytte poäng och ledning fram till slutet av 1a halvlek där vi lyckas ta en liten ledning (47-43).

I 3e kommer vi ut med bra fart och fantasi framåt och tar en 10p-ledning. Vi orkar tyvärr inte hålla fokus perioden ut och släpper alldeles för många returer kring våran försvarskorg och inför slutakten leder vi med 70-65.

Alvik kvitterar omgående i början på 4e tack vare slarvigt anfallspel (70-70). ”Foppa” och Abbas svarar med 6 raka poäng och vi tar återigen kommandot (76-70). Följande minuter präglas av mer kamp än kvalitet och med dryga minuten kvar kvitterar Brommagänget (78-78). Vi har nu svårt att göra poäng och duktige comebackande Felix Magnusson ger Alvik ledningen med en stark insidemove (78-80).

Vi har chansen att kvittera men Jarryd får endast i ett kast (79-80)och vi blir tvungna att foula och skickar blott 14 årige Ludvig Håkansson till linjen som sätter ett kast (79-81). Vi har chansen att ta matchen till förlängning eller seger men missar ett 2p-försök och Alvik kan riva ner returen och vi kan bara konstatera att våran 7e förlust är ett faktum.

Alla kämpade på bra i laget och kan hålla huvud högt även om försvaret i perioder var för passivt. Abbas, Johannes och ”Foppa” gör alla en mycket bra match.

Poäng Ullvi: ”Foppa” 20p, Johannes 17, Abbas 11, Abi 11, Jarryd 9, Olle  6, Kevin 5, Behrad, ”Marre”.