Bra kämpat idag killar!

Här kommer en kort sammanfattning av dagens matcher i Södertälje.

Ullvi Basket – Hudding
Första matchen och vi var inte vakna i försvaret. Det var länge sen vi spelade match senast och skallen var kanske inte helt vaken heller efter långresan. Det räckte för Huddinge att springa upp direkt med några spelare så var vi borta i försvaret. När spelet vänder mot vår korg tittar vi för mycket på bollen och glömmer att kolla om det är någon mer spelare bakom oss.

Ullvi Basket – Blackeberg
Oavgjort 8 – 8 och vi hade ett sista långskott innan slutsignalen. I den här matchen var vi mycket bättre med i försvaret och fick även igång ett anfallsspel. Efteråt visade det sig att en vinst i den här matchen hade räckt till en bronsmatch.

Ullvi Basket – Panthers (Södertälje)
Nu blev motståndet ännu starkare och vi mäktar inte med att försvara vår korg. Det blir även tungt att göra egna mål för ingen spelare tar något initiativ. Södertäljelagen har bra försvar och vi stannar med alla spelare utanför 3p-linjen sen turas vi om att studsa bollen – utan någon rörelse alls.

Ullvi Basket – Wolves (Södertälje)
Game Over. Bästa laget i den här turneringen körde över oss.

Summering: Det är alltid svårt att veta hur en turneringen ska se ut i förväg. Man får anmäla sig, ge järnet, och sen se hur det gick. I vårt glada gäng är hälften födda -00 och alltså ett år för unga. Vi har bara spelat Easy Basket-matcher innan. Så vi gjorde det vi skulle göra i två matcher. Sen blev motståndet för svårt i de sista två matcherna. Inget konstigt alls med det här.

Försvarspelet i basket blir gärna allt eller inget när man håller på och lär sig. Det räcker med att en spelare missar i försvaret så finns det en spelare fri och vi har gett bort ett öppet skott eller layup. Zon-försvar är ej tillåtet i de här åldrarna så kan inte bara springa hem och ”mura” runt korgen.

I matchen mot Blackeberg ser man att några stopp i försvaret där man vinner tillbaka bollen ger självförtroende att anfalla. När försvaret inte funkar och bollarna ramlar ner i vår korg så blir det tvärtom – man börjar tveka i anfall.

Ni har gjort så gott ni kunde idag. Bra kämpat killar och mycket bra att ni höll humöret uppe hela dagen.

Egen uppgift till tisdagsträningen: vad lärde du dig mest av på de här matcherna?

Vi tar nu en paus i spelövningar och kör hårt några veckor med teknikdiplomen igen. Nu är det alltså bra tajming att påminna den där kompisen som inte hittat till hallen på ett tag.

Häng med…