Snart vankas jullov men innan dess ska vi ta oss an Arvika basket från Värmlands mörka skogar. Arvika är ett lag vi faktiskt aldrig slagit utan förra året slutade med två knappa förluster.

Arvika spelar med ett högt tempo och har många duktiga skyttar, främst kanske i duktige Nicklas Bohlin. Arvika har endast 3 segrar på vinnarkontot men att underskatta dem är farligt. Morgondagens motståndare har spelat mot alla topplag och förlorat med enstaka poäng, senaste matchen slog dem Tensta borta med 15p!

Vi har dem senaste 3 veckorna haft mycket sjukdomar och skador men det ser ut som alla kommer till spel förutom Dino, Olle och Behrad.

Vi kommer som vanligt på hemmaplan spela ett agressivt försvar och försöka ha ett högt bolltempo i anfall. Egentligen samma saker som vanligt.

I bollförsvar handlar det om att hålla spelaren framför sig och inte bli slagen eller låta spelaren med boll få tid på sig att slå öppna passningar eller skjuta.

Ifrån boll gäller det att vara på böjda benen redo att slida eller hjälpa-rotera och blockera ut.

Framåt gäller det att att inte bara ha ögonen på bollen utan även med lagkamraterna som spelar utan boll. Det här bara några exempel men så här låter det även när det handlar om förberedelser inför ligamatcher, det finns inga hemligheter i basket. Det handlar om att utföra alla dessa saker så bra som möjligt och i högsta möjliga tempo utan att tappa fokus eller kvalite.

Hoppas det kommer mycket folk trots allt julstök, det är killarna värda, ses i Kabbe!

Lineup

Abi

Jarryd

Fidel

Andreas

Mazen

Rickard

Foppa

Kevin

Mizo

Abbas

Johannes

Marre