20.30 en tisdagkväll i Rinkeby. Vi blir tilldelade ett omklädningsrum som ser ut som ett bombnedslag med krossat glas på golvet.

Vi hade förberett oss mentalt för denna svåra bortamatch på en sen vardagskväll. Matchen börjar bra för vår del och vi tar ett tidigt grepp om matchen efter fint skytte av Kevin (12p första Q).

A.E.K försöker dra ner på tempot och få längre anfall och avslut nära korgen, men vi spelar ett helt ok försvarsspel och lyckas vända om snabbt från försvar till enkla layups. Mot slutet av perioden ställer sig motståndarna i en 2-3 zon och vi blir lite passiva på båda sidor av planen, ledning med 11 i paus 34-45.

Tredje perioden och Rinkebygänget står kvar i sin zon med en 205 cm Mauretan i mitten som täcker mycket yta med sin väldiga räckvidd. Tyvärr låser sig spelet, vi tappar rytm och släpper in A.E.K i matchen. Motståndarna är nu först på lösa bollar och framförallt på returer, A.E.K får både två och tre chanser att ”scora” under vår strut. 25-14 till A.E.K och matchen är jämn inför slutperioden (59-59).

Vi startar med en 5-0 run och har bollen, tyvärr gör vi en turnover vid det läget och motståndarna svarar med 6 raka poäng. Dino sätter en 3a och upp 2, A.E.K gör återigen 6 raka och fyra ner innan Abbas sänker utanför 6.25 och vi är ner med ett poäng med 2 min. kvar. Tyvärr får både Dino och Abi 5 fouls innan sista minuten ska spelas och vi orkar/kan inte stå upp mot det mer fysiska Rinkebylaget. Totalt mäktar vi endast med 25 poäng i andra halvlek och då är det svårt att vinna matcher.

Saker vi tar med oss och behöver förbättra är vårt zonoffense och försvar i allmänhet men framförallt returtagningen. Det är egentligen detaljer i vårt spel vi haft problem med hela säsongen och här får även ”coach” vara lite självkritisk, det kommer bli bättre!

På söndag väntar klassiska Alvik i klassiska Åkeshovshallen med supertalangen ”Ludde” Håkansson och f.d ligaspelaren Rickard Blomberg i spetsen. Hoppas vi kan få någon av våra skadade (David, Johannes) spelklara tills dess eller kanske kan vi hoppas på att vi har ett nyförvärv klart tills dess…

Abi 27p, Kevin 21, Dino 10, Jarryd 4, Abbas 4, Behrad 2, Olle, Marre.

/Giotti