Två förlängningar krävdes för att lagen skulle kunna skiljas åt. Ullvi Basket tog hem den historiska segern efter en makalös match.

Matchen började i Ullvifavör och vi kunde spela våret spel. Detta resulterade i en ledning efter första perioden med 17-11. Då tog Luleå över tillställningen och de fick bestämma allt på banan, returtagning, snabba uppspel samt att de hade ett mkt bra försvars spel. Vi fick verkligen slita för att vara kvar i matchen och det kändes flera gånger som att Luleå skulle punktera matchen men grabbarna ville annat och när Olle gjorde 6 raka poäng innan paus så hade vi kontakt -6p.

I paus så samlade Giotti ihop ”spillrorna” för då kändes det så i laget och pratade om moral och att vi bara skulle fortsätta att spela som ett lag. Grabbarna samlar sig men starten på tredje blev tuff och Luleå kan dra ifrån till en ledning med 40-50 men vi fortsätter att försöka göra rätt saker på plan, vilket tillslut ger ett resultat så att vi sakta, sakta  närmar oss och inför sista perioden har vi endast 3p. att ta igen.

I fjärde perioden är det vi som bestämmer och det känns som vår match helt plötsligt. Proppen går ur och vi spelar fantastiskt bra. Vi går ikapp och förbi till en ledning med 68-62, men Luleå ger inte upp utan ligger sådär otäckt med hela tiden med 3-6p bakom oss. Med två minuter kvar så är det likaläge och varje anfall och försvar blir en thriller!

Matchen slutar 77-77

Första förlängningen startar vi bäst med 9-4 men Luleå kommer tillbaka med 5 raka poäng, och de får till ytterligare en förlängning.

Andra förlängningen genomsyras av att det är två mycket trötta lag på banan. Vi drar det längsta strået och vinner förlängningen med 6-4.

Stort GRATTIS grabbar till den historiska segern!!!!!

Poäng     Returer
Kevin 30 11
Olle 20 6
Dado 14 7
Niklas 10 3
Andreas 9 4
Mikael 4 14 (9 off.)
Jonathan 2 3
Vong 2 1

Tidigare på dagen spelade vi mot Malmögänget Malbas, som vi förlorade mot med 65-88. Det som gör att vi förlorar denna match är främst fysiken och kampmomenten. överlag om vi jämför oss med våra motståndare så är det inte avsaknad av talang, utan timmar av träning med boll och skivstång. Nästa omgång går på hemmaplan i Feb, då möter vi tre U18-lag med ligalag och klassiska Alvik.