Vi är mycket nöjda med att kunna presentera 3 mycket duktiga nyförvärv till Herrlaget säsong 10/11.

Jarryd Kumbi, 20 år, 184 cm, pointguard

Abbi Hapti, 22 år, 182 cm, guard

Dino Bajrekterovic, 22 år, 200 cm

Mer info inne i nyheten.

Jarryd Kumbi, en 184cm, 20 år lång pointguard med ungdomslandskamper på meritlistan. Jarryd är uppvuxen i Stockholms södra förorter med Kongolesiska föräldrar. Han började spela basket i KFUM Söder för att sedan spela seniorbasket med 08 Stockholms B-Lag i Basketettan Södra. Jarryd är ett fysfenomen och en ”defensiv stopper” och spelar väldigt moget offensivt.

Abbi Hapti, en 182cm 22-årig lång guard som senast förra säsongen var starting pointguard i Baskettan laget  KFUM Kalmar. Abbi är också uppvuxen i södra Stockholm men har spelat många år i Solna Vikings ungdomslag. Abbi har Etiopisk bakgrund och är som basketspelare väldigt ”hal” och avig och med en fin blick för spelet.

Dino Bajrekterovic, är 22 år och 200 cm lång och med Bosnisk bakgrund, men är uppvuxen i Västerås. Efter grundskolan flyttade han norrut närmare bestämt Luleå där han sista året blev valld till årets herrspelare på RIG Luleå. Har varit på gång till flera ligaklubbar och kommer närmast från Div. 1 spel med Hallstahammar. Dino kan trots sin längd spela även som perimeterspelare och har en spektakulär spelstil och kommer främst hjälpa oss i returtagning och scoring.

Vi hälsar alla grabbarna välkommna till Ullvi Basket och Köping!