Sista matchen i serien var betydelselös men en bra genomkörare inför final four. Vi visar bra kampvilja i försvar och spelar igenom ett nytt spel i anfall. Tyvärr blev Mikael sjuk igår och Sebastian är inte tillbaka än för fullt spel så vi blev ovanligt korta, och unga. Hallsta tog sin första seger mot oss efter en mycket tät match.

Periodsiffror: 9-8, 19-16, 19-17, 18-21

👍 Bra spridning på poängen i laget idag för att vi spelar runt bollen. Bra genomfört anfallsspel med nya spelet på första försöket. Vi fick se ett par riktigt fina kombinationer. Leonit ofta inblandad när vi spelar våra bästa anfallsspel – killen har spelsinne och är noga med att spela lagspelet hela tiden – en perfekt kombo. Leo får spela försvar på en lång spelare och tar eget beslut om att fronta på lowpost – moget! Kom ihåg bara att prata med kompisen bakom så det finns hjälp vid en lobbpassning.

Bartosz gör en kanonmatch och visar upp ett brett spektrum med hårda attacker och säkert distansskott. Sebbe 9 returer trots få minuters spel.

William fick prova på rollen som pointguard idag och gjorde det bra. Ett nytt spel vi har passar perfekt för Wille att utvecklas vidare i. Det gav bra tyngd till vårt spel.

Vi har tränat på transition defence på sista tiden och idag är vi bättre med i vändningarna mot egen korg. Nikko nämnde någon aha-upplevelse han hade fått genom att se spelet. Bra!

När det blir körning mot vår korg är det några viktiga saker vi kan ta med oss från idag:

1. Inte slå efter boll

Bartosz gör en stormatch idag men många speltminuter äts upp av för många snabba foul i början. Den tredje foulen bra position med kroppen men hugg efter bollen gör att domaren ändå blåser. Jag är rätt säker på att vi hade ryckt ifrån i första halvlek om polaren från Polen hade kunnat vara kvar på planen. Det fanns en liknande situation med William som slajdar bra och får stopp vid baslinjen men hugg efter boll och motståndaren klarar sig ur knipan ändå.

2. Våga vara ivägen

Vi har bra försvarspositioner idag men är för försiktiga med att förflytta oss och stå ivägen när Hallsta attackerar korgen. Slajda hårt för att stoppa egen spelare. Skicka fram hjälp som ställer sig ivägen när det behövs. Presentera sig, slajda och stå iväg när någon attackerar korgen mitt i banan.

3. Var är bollen? Vem får nästa pass? 

De viktigaste frågorna när vi rusar hem mot egen korg. Det här är något vi speciellt ska kika på vid studiebesöket på SM-finalerna på söndag och träna på nästa vecka också.

Det finns tre sätt att bli bra på basket:
träna – spela match – studera sporten

På söndag gör vi det vi tyvärr gör allt för sällan – studera spelet när det spelas som tänkt. Det blir perfekt tajming för oss inför slutspurten på säsongen. Missa inte chansen. Det vi ser på söndag kommer att ligga till grund för det vi pratar om närmaste tiden så det blir jobbigt både för den enskilde och för laget om några avstår att följa med.

”Låt oss ladda upp inför slutspel och cuper genom att inte se SM-finaler”.

Nej ni hör väl hur dumt detta låter. Vi gör tvärtom och kommer ännu mer laddade till nästa vecka. Vi snackar ihop oss om bilar på fredag. Jag tar med en kompis som tyckte det blir perfekt med några SM-finaler på en söndag: coach Giotti.

– – –

Stats 

Returer: Sebbe 9, Wille 7, Bartosz 6, Leonit 4, Johannes 3, Behnam 3, Anton 2, Steavan 1
Assist: Behnam 5, Wille 4, Bartosz 3
Steals: Behnam 4, …
Poäng: Bartosz 16, Behnam 13, Wille 11, Leo 6, Sebbe 6, Johannes 3, Steavan 2, Nikko 2

– – –

👎 Vår sista timeout med 2 minuter kvar och våra guards väljer att vara kvar på plan och gräla med varandra istället för att komma in till bänken. Sämsta sättet att försöka vinna en jämn basketmatch på … typ omöjligt?