I den andra matchen blev det märkbart trögare. Vi får gå en match mot oss själva, domaren och NBBF 95. Jag tror vi förlorade alla tre ”matcherna”…

Periodsiffror: 20-11, 13-14, 18-10, 12-20

Vi uppträder förvirrat och okoncentrerat från start och NBBF går enkelt upp i ledning till 11-1. En ledning som de sen håller matchen ut.

NBBF sätter ibland upp en zonpress ute på planen, som vi hanterar bra, men när vi kommer upp i anfall så är det inte mycket som händer. Vi sprang igenom zonanfallet i onsdags med mycket fin tajming men nu är det som att ingen vet alls vad vi vill göra. När vi får igång en första rörelse så tvärstannar allt för nästa ”gubbe” har glömt sin cut.

Norrköping visar fint tålamod mot vår zon och mixar upp bra distansskytte med bra passningsspel där de även får in bollen inside.

När vi till slut börjar få igång rörelserna mot zon så tar vi istället stressade skott efter en passning bara. Det fanns ingen 24-sekunderstidtagare i hallen så när domaren tar detta brukar det betyda att man har lite fler sekunder att använda.

Vi saknade ork att spela på rätt sätt. Det blir gnälligt mot domare och mot varandra. I periodpausen inför 4e kvarten så är det intern tävling i att ha tappat sugen mest på bänken och då tröttnade tyvärr även coachen.

Med facit i hand är det så klart vansinnigt att spela första matchen kl 09,30 när det ändå inte går någon färja hem på kvällen. Det får jag ta på mig. Vi borde ha kunnat flytta första matchen till slutet av dagen istället. Nu blir det bara 6 timmars sömn och det blir för lite.

Poäng:

Johannes 4
Behnam 2
Steavan 2
Leonit 6
Mikael 10
Sebastian 4
William 16
Bartosz 11