Endast 8 spelare idag och flera av oss på väg ut ur förkylningar, så det var osäkert hur mycket ork vi skulle ha idag. Killarna tog sig samman och ordnade ännu en skön lagseger.

Periodsiffror 15-13, 15-6, 16-14, 14-11

Det börjar hända fler och fler positiva saker på match nu. Vi hittar mer rätt i vår tajming och vårt samspel. Och det viktigaste – vi kämpar som ett lag.

Matchens grej blir det klockrena snabba uppspelet där bollen gick som på ett snöre med passning Behnam-Bartosz-Leo. Underbart vacker basket helt i publikens smak!

Mikael skjuter i ett par ”pÅsar” idag utifrån golvet. Vi har sett att han har ett mycket fint skott på träningarna och idag fick han visa det på match. Kul. Mer aktivt spel inom 3-sekundersområdet så blir Marre svårstoppad.

Sebastian kämpade mycket bra runt egen korg och radar upp blockar och returer och hjälper oss få snabba uppspel på så sätt.

Behnam hittar sina lägen för att göra mål och det är med imponerande säkerhet han skjuter bollen, men i en sån här match skulle Behnam även träna mer på att starta snabba uppspel. Som guard vill få snabbt få bollen vidare för att testa om de hunnit få hem försvaret. Om våra forwards blir stoppade ger vi bollen tillbaka till guard när vi swingar bollen. Då får alla hålla i bollen och vi blir mycket svårstoppade.

Och så var det det där med snabba händer… Johannes var i sitt esse längst fram i zonförsvaret och fick ett finger på Norrköpings passningar ideligen. Mycket bra jobbat och de här stulna bollarna var starkt bidragande till segern idag. Johannes hade även några riktigt snygga assist, bl a minns jag en när Sebbe gjorde en smart cut på korgen och Johannes levererade bollen.

Jag gläds med Leonits fina utveckling under vårsäsongen. Han har haft en tung höst då inte hälsan var 100% men nu börjar vi känna igen Leonit. Mycket gediget bra forwardspel idag med bra teknik och smarta val och 8 poäng blev det också.

Steavan tror jag var 100% med två av två skott i korgen. Anton hade 2-3 skott i rätt lägen men bollen ville inte i korgen.

Nu delar vi upp oss lite på lovet för att förbereda oss för 3 matcher i 95-serien kommande söndag och måndag. Vi bjuder in er som är födda 96 och 97 att träna med oss på kvällarna på lovet.

Bra match killar!

Poäng
Behnam 26
Steavan 4
Leo 8
Mikael 8
Sebastian 6
Bartosz 8