Vi avslutar höstsäsongen med en riktigt bra match. Alla i laget tar mycket fint ansvar för sitt eget spel men även för lagspelet. I försvar rör vi oss på rätt sätt och pratar och hjälper varandra. I anfall byter vi platser med varandra och spelet flyter på fint ändå.

Periodsiffror: 13-8, 16-10, 11-10, 6-4

Wille fick kliva fram och leda laget från guardplats den här kvällen. Vi var bara 8 spelare och halvskadade Bartosz är den enda som brukar spela guard. Så vi kom till match med 0,5 guard kan man säga… vilken tur då att ALLA i laget tog eget ansvar för att transportera bollen när det behövdes.

Kvällens spel: Anton läste spelet bra och går ut och sätter en tydlig screen på bollen för William. William attackerar men möter trafik och får byta hand. Det slutar med en reversed layup med vänsterhanden högt över havsytan.

Veckans raket: Leonit har vuxit jättemycket i sitt spel den senaste tiden och ikväll blommade det ut ordentligt. Leo börjar bli basketsmart och hade bl a en mycket snygg back door på toppen. Fina skottfinter med helt korrekt tajming också.

”Att inte ge sig”: Niko som kämpade ner ett par offensiva returer och sen gjorde två viktiga poäng i matchöppningen. Bra kroppsspråk som ger hela laget styrka. Stevan som visade att han blir giftig som en kobra på att sno passningar framöver. Micke jagar ut mot en fri skytt som då tvingas finta och ta en studs åt sidan. Där gick sen 24-sekundersklockan. Bra!

Blockar och returer: Sebbe och Mikael la locket på ett flertal gånger i försvaret, och visade fin kampvilja om returerna.

Vi vill spela basket precis som idag. Det vi ska jobba med på vårsäsongen är att få upp tempot så vi gör allt kraftfullare och snabbare i anfall och spelar ännu tuffare i försvaret. Då kommer vi att bli riktigt svårslagna…

Poäng: Niko 2, Leo 2, Micke 12, Sebbe 6, Anton 2, Wille 18, Bartosz 4

Nästa match är sön 10 januari mot Eskilstuna. Passa på att träna med Jotti och Tomas och U18-gänget nu på lovet så kommer vi att vara redo för den kampen. Då har vi våra guards Behnam och Johannes tillbaka också.

Bra kämpat idag killar och ha en trevlig julledighet.