Katrineholm har vi mött några gånger och oftast blir det jämna och roliga matcher, båda lagen bjuder verkligen upp till att försöka spela basket.

Om vi är det lag som kanske spelar bäst defence i serien så är nog Katrineholm det lag som har det bästa anfallsspelet i serien med många bra screens som blir frilägen. Idag försökte vi lägga stor fokus på att styra ut spelarna och spela ett ”kontrollerat” försvar där vi inte ska göra några onödiga fouls, det lyckades vi bra med stora stunder. Att Katrineholm ”bara” gör 38 p är ett styrkebesked rent försvarsmässigt. Det räcker nu inte att göra 32 framåt att vinna matcher men nu kommer vi lägga all träning på anfall ett tag för att utvecklas även där.

Trots förlusten så kan man inte vara missnöjd som ledare, många spelade bra, Linnea satte 6 straffar i rad i första perioden och spelade riktigt starkt matchen igenom. Emma och Towa jobbade utmärkt på seriens kanske bästa offensiva spelare Katarina som inte fick så lätta avslut, tyvärr blev Emma utfoulad i början av fjärde perioden och det var nog ett matchavgörande där vi inte orkade komma tillbaka. Zhians sista period var lysande med massor av steals.

Vi brukar prata om att minimera misstag, alla gör misstag på en match, det gäller både spelare, domare och ledare. Tyvärr kan det ibland bli matchavgörande om domarn kanske tycker annat än vad vi spelare o ledare tycker. Även om domarn inte kanske hade sin bästa dag så måste man försöka glömma och gå vidare.

Jag hade inte heller min bästa dag då jag tog time-out 5 min kvar och skulle förklara anfallet ”five”. En gång på träning har vi tränat på det och vad hände efter den timeout, jo 0-6. Ny timeout sen var vi med igen. Vad jag vill säga med det är att alla begår misstag det gäller bara att glömma det snabbt. Sist men inte minst ha roligt och ska man förlora ska man göra det mot ett bra lag och det gjorde vi idag, nästa gång kanske vi står som segrare.

Poäng: Linnea L 10, Maria E 8, Towa J 7, Emma F 5, Alfrida 2

Returer: Maria, Erika, Emma 4 st var

Steals: Towa 7, Zhian 5, Emma, Alfrida O Maria 4 st var

Assist: Maria o Emma 1 var