Då var äntligen säsongen igång igen. Många nervösa tjejer som gjorde en lysande match. Efter 6 min helplanspress så var matchen över ledde då redan med 20-0. Som tidigare säsonger är det försvaret som gör att vi får det att lossna framåt.

Är inne på fjärde säsongen som tränare för laget, och jag har då aldrig sett ett så taggat gäng gå in och dominera så fullständigt som tjejerna gjorde. Det var full fart från början, och allt det vi har tränat på börjar klaffa mer och mer. Även om motståndet inte var det bästa för dagen så spelar vi en snabb basket där alla springer.

Många gånger sätter vi screen och rullar perfekt men det mest positiva var att vi har tuffat till oss, det behövs när det kommer bättre motstånd. När vi attackerar mot korg så gjorde vi det med 100 %. Fortsätt så då kommer det att bli en rolig säsong. Alla ska ha beröm en sån här dag, extra roligt att två nygamla spelare har kommit tillbaka, Emiline och Judith, som gjorde det bra trots lite mindre speltid än dom mer ”rutinerade” tjejer.

Nytt för i år är att vi kommer att föra statistik på spelarna där man kan se returer, steals och assist.

Vad har för nytta av det? massor, det behöver inte alltid vara den som gör mest poäng som är bäst på plan.

Bra jobbat tjejer ny match nästa helg då väntar nubf garanterat mycket tuffare.

Poäng Towa 16, Alfrida 15, Maria 14, Erika12, Linnea 11, Emma 10, Zhian 8, Adelina 3

Topp 3 Assist: Emma 3, Towa 3, Zhian 2

Topp 3 Returer: Emma 6, Erika 5, Maria 5

Topp 3 Steals: Towa 13, Zhian 9, Linnea 8