En mycket bra match fick avsluta seriespelet på hemmaplan. Vårt spel fick se en ny vår och det blev rejäl islossning på vissa spelmoment bl a screen på boll. Grattis killar till en välförtjänt slutspelsplats i PU15/16B!

Periodsiffror
20-7, 15-7, 16-12, 8-10

Vi startade med bra inställning och visade ett härligt spelhumör där alla tog för sig. Mikael och Anton var riktigt på gång den här dagen visade det sig. Linköping hade stora problem att hålla bort oss från anfallsreturerna så där stoppade vi i många poäng.

I andra perioden sätter vi ett perfekt screenspel på boll där Hampus screenar för Behnam och sen rullar till korgen och får en enkel layup. Men sen då…? Vi glömmer att fortsätta utnyttja de bra spelen.

Vi pratar i pausen om att fortsätta med spel som ger enkla poäng tills motståndaren får stopp på det. Vi ska inte sätta ett perfekt spel och två enkla poäng och sen välja något annat resten av perioden. Vi vill fortsätta utnyttja det övertaget vi hittat. Det kanske kan ge oss 5-10 poäng innan motståndarna fått stopp på det.

I tredje perioden blir detta mycket bättre och vi spelar ett par riktigt fina screenspel bl a med Hampus/Sebastian. Bra guardspel av Behnam och Johannes gör att vi får bollen dit vi vill och sen fick vi träna på tajmingen på screenspelet. Tänk på att inte har för bråttom bort från situationen. Vi startar ofta precis innan screenen är på plats.

I andra perioden spelar vi zonförsvar för första gången på match. Vi håller på och lär oss spela anfall mot zon och vi behöver lära oss spela zonförsvar för att lära oss spela mot det. Det vi fick se i den här matchen lovade gott för framtiden. Vi har långa spelare som kan hålla rent runt korgen och vi har snabba spelare som kan bryta passningar. Bartosz visade med sin kobrasnabbhet att vi kan bli giftiga när vi spelar zon. Leonit var med och sprang på de snabba uppspel vi fick och hämtade de gratispoäng man kan få bara genom att springa golvet.

Alla spelare med i poängprotokollet. Behnam 8 assist det är 16 poäng det killar. Kom ihåg att tacka för passningen.

Grattis till slutspelsplatsen killar!
Det här har ni gjort bra.

Nu tar vi påsklov så vi får ladda batterierna inför slutspurten på säsongen.

Vi ändrar sen på träningstiderna. Vi kommer att träna två ggr/vecka fram till Bills Cup och det blir mån + ons i BHH.

Nästa träning är på måndag 13 april kl 18.00 (annandag påsk).

Därefter onsdag 15 april kl 19.00

Stats

Assist Returer Steals
Poäng
Hampus 5 2 8
Behnam 8 3 3 4
Steavan 1 1
Anton 1 1 2 7
Bartosz 6 4 2 11
Mikael 13 1 18
Johannes 2 2
Sebastian 9

6

Leonit 1 4