Ett ettrigt försvar av framförallt guardparet Bartosz/Behnam och säkert skytte under anfallskorgen av Dejan gav oss ett ryck i första perioden. Men sen tappade vi skärpan och har problem med tempot i olika spelmoment resten av matchen.

Periodsiffror
25-11, 8-8, 12-8, 20-17

Dagens startfemman Bartosz/Behnam/Niko/Dejan/Micke tog ordentligt tag i matchen i period 1. Vi fick press på motståndaren och spelade oss fram till bra avslut. Bartosz sa till mig innan att han behövde byta efter 3-4 min. Då är han inställd på att komma in och ge järnet, sen vila och dricka vatten. Om vi alla tänker så blir vi det jobbigaste laget att möta i hela Sverige! Det är 5 som kämpar på planen och 7 som vilar på lagbänken. Det är ren matematik att det är det bästa sättet att spela på.

Vi har ett bekymmer med vårt anfallsspel. Grundspelet är bara en grund för att komma igång. Det är de kraftfulla och bestämda rörelserna utan boll som ger öppningarna i försvaret. Det är de egna attackerna på korgen som avslöjar att försvaret inte är med. Vi tassar omkring för mycket när vi ska göra cuts på korgen och vi har ett kroppspråk på guardplats som säger ”ingen brådska” när vi swingar bollen. Vi tycks tro det finns hur mycket tid som helst att jobba med men det tickar ner sekunder hela tiden…

Vi vill spela ett säkert spel med tålamod, men samtidigt skynda oss för skottklockan tickar ut. Snabba beslut med bra avslut alltså. Där ligger utmaningen för att bli ett bra offensivt basketlag. Mer träning på det här framöver.

Vi kämpar om en plats i slutspelet och idag var en ”måstematch” för att ha kvar chansen att nå dit. Med tanke på det så får vi alla vara nöjda. Det viktigaste var att kämpa hem segern idag och det har alla bidragit till.

Om ni tittar på tabellen så ser ni att det kommer att bli otroligt spännande att följa fortsättningen. För vår del blir det nu ett speluppehåll i den här serien på en dryg månad. De avslutande matcherna är:

21 mars Dolphins 94 – Ullvi BBK

29 mars Ullvi BBK – Linköping

När de här matcherna ska spelas så har de hänt mycket i serien mellan övriga lag. Vi får ta en titt i tabellen om en månad och se hur läget är då.

Statistik

Assist Returer Steals
Poäng
Johannes  1 2
Mikael 2 5 1 2
Behnam 7 1 9 14
William 1 3 2 4
Niko 4 7 5 8
Hampus 2 5 1 4
Leo 2 1
Anton 1
Sebastian 3 1 4
Dejan 5 9
Steavan 2
Bartosz 1 1 3 18