Jämn match hela vägen. Vi ledde med fem poäng i pausen men med fem minuter kvar att spela ledde Dolphins 95 med tre poäng. Matchen såg ut att glida oss ur händerna men killarna hittade nya krafter och avslutade med 11-3 de sista fem minuterna och segern var säkrad.

Periodsiffror
13-12, 15-11, 12-14, 25-15

I dag får vi ta fram den gamla klyschan ”lagseger”. Hela gänget hjälpte till att ta den här segern. Poängen är utspridda på hela laget vilket gör oss mer svårslagna sett över en hel match.

Norrköping hade t ex bara 5 spelare som gjorde poäng i matchen och två av dessa gjorde 33 av lagets 52 poäng. Då blir det lättare för motståndare att hålla mer bevakning på just dessa spelare. Ullvi Basket har idag ingen som motståndaren måste ”stänga av” för vi gör poäng från alla möjliga positioner.

Vi hade besvär med den helplans zonpress som Dolphins ställde upp, men till tränarens stora glädje hade vi 4 passningar i rad och en enkel tvåpoängare på andra sidan bara vi gjorde som vi ritade på tavlan. Den här typen av zonpress är tänkt för att lura fram dribblingar och sen har man bytet i nätet så att säga. De ser ut som det finns mycket ytor att dribbla på men när man tar fart så hamnar man i både dubblingar och tripplingar efter bara några studs. Vi ska träna mer på det här framöver.

Bra match killar och chanserna att ta sig till slutspel har ökat lite till men inget är klart än. Häng med!

Statistik

Assist Returer Steals
Poäng
Johannes  2 2
Hampus 1 8 1 9
Behnam
4 2 1 14
Niko
2 2 1 6
Dejan 1 2 1 8
Adam 2
William 2 2 1 9
Bartosz  5 5 2 6
Mikael 1 10 9