… sen fick vi upp farten.

Periodsiffror

15-20, 7-31, 7-26, 16-21

Idag såg vi lite omotiverade ut på planen. Vi bjöd in ett mycket mindre lag till match i onödan. I andra och tredje perioden fick vi fart på benen i försvar lite bättre och ryckte till en ointaglig ledning. I 4e perioden var det nästan jämnt spel igen och vi såg trötta ut. Vi har fått för många lätta matcher den senaste tiden som börjar sätta sina spår. Till kommande helg behöver vi få upp farten igen för då blir det flera viktiga och ”riktiga” matcher.

I försvar pratade vi mycket idag om att inte släppa in anfallaren i mitten av 3-sekunders. Behnam visade efter pausen hur det ska se ut. Man måste vara bestämd i sitt fotarbete och styra med slidesteg och svara upp på tempoväxlingar som anfallaren gör och jobba järnet om attacken kommer efter ett handbyte. När vi gör rätt i det momentet blir det enkelt för lagkamrater att komma över på hjälp. Vi ska träna mer på hur vi vill röra oss på ”weak side” i försvar i veckan som kommer.

Idag tar vi för snabba avslut i anfall. Om vi försöker göra mål efter endast en passning så väljer vi första läget, inte bästa läget. Då tvingar vi fram målchanser och får fler missar. Eftersom vi bara passat en passning står alla försvarare i bra position = de tar troligen returen och då startar de snabbt uppspel på oss.
För snabba avslut = vi bjuder motståndare på snabba uppspel

Idag hade vi inte någon begränsning på hur många studs vi fick ta. Fundera på hur våra uppspel såg ut idag jämfört med Motala-matchen…

Kul idag att se Hampus tillbaka i matchtröjan och säkerheten på distansskotten är det inget fel på! Nu drar vi upp farten på träningarna i veckan för i helgen blir det betydligt tuffare matcher. Häng med!

Poäng

Adam 6

Behnam 26

Niko 4

Hampus 12

Anton 12

Dejan 18

William 20