Vi började lite nervöst men när den försvann kom försvarsspelet och snabba uppspelen. Vilken härlig dag det blev!

Första quartern blev det lite för mycket raka ben och stillastående framförallt i försvar och omställningen från anfall till försvar. Det ledde till att Örebro kunde göra alldeles för enkla poäng på oss. (13-21)

Andra quartern får vi igång fötter och nervositeten släppte och vi lyckas i den här perioden att spela jämnt. Positivt är att vi hela tiden är ett hot framåt och börjar hitta spelet med varandra. (16-14)

Tredje quartern var vi verkligen på tårna. Vi stjäl bollar, tar returer och sätter en riktigt bra press på bollhållare. Natalie Klein blommar ut ordentligt och tar massor av returer, blockar skott (se film längst ner), förhindrar insidepassningar och stoppar också i 4 p, kul, nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen. (15-10)

Sista perioden går igång och det blir en jämn historia, det går lite trögare framåt men defensiven är smått lysande, vi släpper endast in 9 p och där grundlägger vi segern. Vi hade 4 p ledning när det återstod ca 50 sek på matchuret, Örebro får 2 straffkast och sätter dom. Vi tar upp bollen och håller den, tar skott men också returen, nytt anfall där vi tar ett nytt långt anfall, men Örebro får chansen med 3 sek kvar men missar långpassning och vi lyckas hålla bollen när vi fick inkast från sidan med 1,3 sek kvar av matchen! Jippi!! (12-9)

Ytterligare steg har tagits framåt, vi fortsätter att jobba med grunder och teknik för att hela tiden bli bättre som basketspelare. Grattis tjejer, det här var ni värda! Kom ihåg: Laget Ullvi vinner!

Poäng Ullvi: Liv Edelsvärd 16p, ”Bobo” Ghelin 10, Maria Larsson 9, Viktoria Graf 7, Amanda Kristenssen 6, Rebecca Muhonen 4, Natalie Klein 4.

Örebro: Sara Tapper 16, Emelie Johansson 14, Amanda Johansson 13, Madeleine Hultqvist 6, Maeva Jaminais 5

Coach Rille

Amanda har koll på bollen

Rackarns!

Viktoria styr bollen

Maria presenterar sig

Liv jagar

Liv tar skott…

…och retur

Natalie postar

 

Natalie blockeras ut

Sist men inte minst…

Natalies block!