Efter två lättare matcher var det nu dags för första matchen i den äldre PU15/16-serien. Coachen hade viss oro att killarna blivit vana vid ett lägre tempo. Men när Bartosz stormade anfallskorgen och la i en ”alleyoop-retur” i korgen till 2-4 i vår favör så kom ketchupeffekten och det var sen ett imponerande spel som hela laget visade upp resten av matchen!

Periodsiffror

6-26, 10-12, 6-16, 6-12

Eskilstuna vann senast lagen möttes i våras så resultatet idag är imponerande. Spelet på planen idag var mycket imponerande!

I den här matchen har vi jagat det andra laget på rätt sätt i försvaret utan att dra onödiga fouls. Vi har sprungit golvet när det blir vår boll och vi har spelat vårt anfallsspel på en mängd olika sätt. Allt coachen ritar på tavlan går killarna in och utför på rätt sätt. Alla som kommer in på planen ger järnet och rör sig rätt i försvaret.

Behnam, Dejan och Bartosz drog igång lagets anfallsspel i matchstarten då vi ryckte direkt. Jag visste inte om jag kunde byta hela femman mot det här motståndet men tog en chansning. Efter 4 min byter vi in 5 nya spelare och de gör 2-10 på motståndarna innan vi byter igen. Härlig inställning!

Dagens två matcher kan även sammanfattas så här:

* Vi tog inte en enda time-out på två matcher!

Några av er kanske såg matchen som spelades innan mellan Eskilstunas 93-lag och Linköping? Det var också PU15/16B-serien. Vi ska vara jättenöjda med vår säsong så här långt men det kommer mycket tuffare matcher framöver. Häng med!

Poäng
Adam 4
Mikael 2
Behnam 6
William 2
Niko 4
Hampus 10
Leonit 6
Sebastian 10
Dejan 17
Johannes 2
Bartosz 6