Med plus i kanten är seniorpremiären avklarad. Resan startade vid lunch i lördags med match i Karlstad.

Periodsiffror
16 – 11, 18 – 15, 0 – 6, 9 – 18

Då var det dags för den första matchen i seniorsammanhang för oss. Vi spelade mot ett Karlstad som mönstrade en hel del rutin och jag tänkte innan matchen att det här blir tufft. Men samtidigt visste jag att vi har tagit jättekliv framåt i vår utveckling och får vi det att stämma litegrann så kan vi vara med i matchen.

Vi följdes åt genom matchen där motståndarna i stort sett spelade zonförsvar hela matchen medan vi nötte med ett högt man-man försvar. Vi låg under i stort sett hela matchen med cirka 6-8 p. Hade vi spelat samma offence i 3:e quartern hade vi nog gått förbi och till och med vunnit?

När det återstod ca 4,30 av matchen, hade då ett underläge med 11 p, lyckas vi få stopp på motståndaren i försvar och lyckas med några snabba uppspel och lätta poäng och vi knaprar in.

Med 19,2 sek kvar av matchen gör Karlstad en turnover och det är vår boll från sidan, det står då 51-50 i Karlstads favör. Det härjas och skriks från bänken och jag tar en timeout. I timeouten bestämmer vi oss för att gå för ett avslut och att vi skulle lugna ner oss. Vi kom till avslut men tyvärr ringkant ur vi tar returen och får iväg ett panikskott men tyvärr.

Positiva avstamp, vi är med, vi kommer att bli bättre, vi får rutin, nästa match tar vi!

Laget Ullvi ska ha beröm för sin insats!

Coach Persson