Vi fick problem med NUBF helplanspress i första halvlek. I andra halvlek mötte vi ingen press och vi spelade då helt jämnt och vi vann faktiskt fjärde perioden.

Periodsiffror
20-9, 20-10, 18-12, 9-13

I potten idag låg den sista slutspelsplatsen i serien. Vi gjorde vår bästa match hittills mot NUBf men än rår vi inte på dom. Det är istället den snöpliga förlusten med 1 poäng borta mot Visby i första omgången som kostade oss slutspelsplatsen. Sånt är livet som basketspelare… Lite snöpligt känns det ändå för Ullvi har utvecklats bättre under säsongen och vi vann enkelt mot Visby längre in på serien.

Idag blev det tydligt hur viktigt det är att hoppa med bollen i försvar. NUBF passar och cutar för give ’n’ go hela tiden. När vi inte rör oss med bollen blir vi steget efter i väldigt många spelsituationer. Det leder antingen till enkla skott för motståndaren eller fouls

Försvaret på passningar in mot 3-sekundersområdet måste bli mycket tuffare. Vi får inte hamna i rygg i den situationen. Ta bort, ta bort, ta bort. Kämpa, kämpa, kämpa. Det är det enda som funkar. Om en anfallare får bollen så nära korgen är det halvkört redan.

Nya anfallet funkade bra med tanke på att det var första matchen. Vi fick bra sving på bollen och vi fick se flera snygga spel, bl a flera snygga insidemoves av Fanny.

Nu ska vi försöka få till några träningsmatcher innan cuperna. Häng med.

Poäng
Kajsa 2
Linnea 2
Lendita 6
Fanny 11
Julia 11
Agnes 2
Rina 8
Anna 2