F-93/94 spelade idag sin första hemmamatch i den tuffa Östsvenska serien. Dramatiken från Visby-resan uppstod på nytt men nu med Ullvi BBK som segrare när slutsignalen gick. En riktigt härlig kämpaseger.

Periodsiffror
(10-12, 12-6, 10-10, 9-8)

Matchen började helt jämnt men Norrköping segade sig förbi till några poängs ledning i miten av första perioden. Vi jobbade oss tillbaka och låg under med 2 poäng inför den andra.

Fram till mitten av den andra perioden hade Norrköping en bra period och gled iväg till en 5-poängsledning. Som tur var tog Ullvi sig i kragen och efter 5 raka poäng av Julia Viborg gick vi till halvtidsvila med 2 poängs försprång 22-20.

Under resten av matchen var den största ledningen något lag hade 3 poäng så det var nervigt värre, men vi redde ut stormen. Stort beröm till hela lagets kämpatakter idag men Thea Fredrikssons försvar sista delen av matchen var en dröm för en coach att se. Tidsreglerna i basket blir extra jobbiga för motståndaren att klara av när vi samtidigt stressar dom på det sättet.

Vi har haft fokus på en del moment för att börja bygga vårt spel framåt under de första träningsveckorna men inte pratat så mycket om försvaret. På grund av detta är jag mycket nöjd med det försvar som vi fick fram ur laget idag. Tänk hur bra det blir när vi får träna på det också!

Utblockeringar runt egen korg är obefintliga idag under matchspelet men bra vid straffkasten. Här finns mycket att förbättra och det ska vi göra nästa vecka.

Häng med!

Poäng
Linnea Lindström Rosenholm 2
Agnes Kristensen 6
Thea Fredriksson 7
Amra Hadziefendic 2
Fanny Forsell 9
Julia Viborg 11
Donjeta Dragusha 4