Grabbarna rapporterar från Göteborg. Sidan uppdateras så fort vi hinner efter varje match. Klicka läs mer.

(7 matcher)

Grundspel match 1

Täby röd – Ullvi BBK 40-18 (19-10, 21-8)

Vi i laget hade bestämt att vi skulle köra femmor i grundspelet. Den första femman startade ganska bra men vi hade inte rätta hjärtat på plan. Så efter fem minuter så byter vi in andra femman, då börja vi komma igång med bättre defence och gör 6 – 0, och dom kämpar hårt ända tills andra perioden.

I andra perioden så började vi tappa hjärtat igen på plan så dom gjorde 16-4 på oss. Det som inte var bra med vårt anfallsspel var att vi hade för lite utrymme när vi spelade vårt spel. I försvar hade vi för dåligt hjälpförsvar i 3-sekunders området. Vi behöver bättre hjälpförsvar som Uran visade idag mot Täby, Bra försvar Uran!

Poäng:
Robert Gunnarsson 2p
Behrad Olfat 10p
Uran Qerkini 6p

Inskrivet av
/Fidel och Tarek

– – – – – – – – – – – – – – –

Match 2

Äli Basket – Ullvi BBK 35-22 (18-7, 15-15)

Nu har vi snackat lite om det som inte funkade så bra i första matchen, som vi skulle försöka förbättra till andra matchen. Vi hade sett på Älis första match att deras guard var stark på att attackera korgen så vi behövde bra försvar på honom. Detta skötte Behrad och Fidel galant. Det Fidel och Behrad skulle göra i försvar var att styra honom åt kanterna, så att han inte fick styra och ställa i mitten. När Fidel spelade försvar på honom ville han gärna posta upp på Fidel p.g.a. att han var huvudet längre så vi fick lov att fronta honom i försvaret.

Anfallsmässigt hade vi några gånger svårt att ställa upp spelet. Men det fixade till sig mot slutet av matchen. Vi behöver också förbättra oss på utblockeringarna och hjälpförsvaret. Hjälpförsvaret syntes tydligt på Uran och Jocke som gick fram och ställde sig ivägen för anfallaren, detta ledde till två offensiva fouls på motståndarlaget.

Poäng:
Abbas Ibrahim: 2 poäng
Fidel Tosun: 2 poäng
Behrad Olfat: 8 poäng
Pontus Kandelin: 4 poäng
Mazen Saleh: 4 poäng
Anton Niiranen: 2 poäng

Inskrivet av:
/Pontus och Robert

– – – – – – – – – – – – – – –

Match 3

ASD Montebelluna (IT) – Ullvi BBK 42-13 (8-17, 5-25)

Den här matchen var mycket lärorik, men vi var ej på tå från början och det är det som måste förändras. Men efter några minuters spel så kom vi upp i den nivå som vi hör hemma till.
När vi började spela som vi brukar så var vi ju bara under med 9 poäng, när vi gjorde rätt saker så blev det lättare för oss som t.ex på guardpositionen så ska man vara tuff och våga, och sen blev det ganska bra efter halva matchen. Men sen kommer vi till inkasten och det var där vi strulade till det mot deras press, men det blev bättre och bättre ju längre matchen gick eftersom alla hittade sina positioner och då blev det lättare för oss.

Italienarna var det tuffaste försvar vi mötte i grundspelet, men vi slutade inte kämpa för det. Laget som helhet spelade mycket bra försvar fast än några av våra bra försvarare inte var med på matchen, men grabbarna klarade av det mycket bra.

Poäng:
Masen 4
Behrad 5
Abbas 2
Robert 2

Inskrivet av
/Behrad och Masen

– – – – – – B-slutspel – – – – – – – – –

Sextonsdelsfinal

Ullvi BBK – EOS Lund 2, 75-29 (38-9, 37-20)

Nu var det dags för slutspel efter mycket bra motstånd i gruppspelet. Vi började matchen med hårt försvar och det gav utdelning i anfallet. Hjälpförsvaret såg riktigt bra ut, men vi måste bli bättre på att täcka passarna när motståndaren har tagit upp bollen.

I gruppspelet spelade vi med femmor och bytte runt hela tiden. Nu spelade vi första halvlek med 7-8 spelare hela tiden och det syns vilken skillnad det blev. Lund hade problem med att attackera korgen mot vårt försvar så de fick ta svåra avslut.

Poäng:
Filip Stenfors: 4
Pontus Kandelin: 6
Abbas Ibrahim: 7
Fidel Tosun: 8
Mazen Saleh: 8
Uran Qerkini: 18
Joakim Norström: 2
Behrad Oflat: 16
Robert Gunnarsson: 8

Inskrivet av
/Pontus, Robert och Anton

Åttondelsfinal
Järfälla – Ullvi BBK 18-27
(8-10, 10-17)

I dagens första match spelade vi bra försvar mot ett lätt lag men nu väntade Järfälla, ett betydligt tuffare lag, så nu behövde vårt försvar tuffas till ännu mer.

Matchen började med att Järfälla gjorde 4-0 på oss, och i halvlek ledde vi med 10-8 så det var dramatiskt. Med ruggigt bra försvar i andra halvleken segar vi oss förbi och kan vinna en mycket spännande match.

Poäng:
Pontus Kandelin: 6 poäng
Abbas Ibrahim: 2 poäng
Uran Qerkini: 6 poäng
Behrad Olfat: 13 poäng

Inskrivet av
/Pontus, Robert och Fidel

Kvartsfinal
Ullvi BBK – Trollhättan 28-16
(9-10, 19-6)

Kvartsfinal mot Trollhättan med en coach som spelat ungdomsbasket ihop med Tomas Bandh. Självklart en match som vi måste vinna! Trollhättan hade ett långt och tufft lag, men vi visade att med rätta viljan och hjärtat så kämpade vi hem vinsten. En av våra bästa matcher hittills!

Nu blir det semifinal på söndag, tillsammans med flickor-90.

Poäng
Abbas Ibrahim 3
Uran Qerkini 5
Behrad Olfat 16
Robert Gunnarsson 4

Inskrivet av
/Pontus, Robert och Fidel

Semifinal
Marbo – Ullvi 32 – 28
(19-18, 13-10)

Semifinalen började i uppförsbacke men 3 snabba foul både på Behrad och Uran. Vi missade även att följa vår game plan fram till första timeoten. Underläge med 5 poäng och vi tvingas ta timeout rätt tidigt. Vi går sen ut och spelar helt enligt planerna. Vi skjuter bra på distans mot zonen med där Behrad har 2 treor och Fidel lägger i 3 skott och Uran 2 på halvdistans. Nu är det match igen och vi har hela Ullvi Basket vid sidan som hejar på!

I andra perioden har vi svårare att hitta skottlägen mot Marbos zonförsvar eftersom de anpassat sig efter vårt anfallsspel en aning. På samma gång spelar vi fantastiskt försvar så det blir superjämnt och poängsnålt hela vägen fram till slutsignalen. Vi ändrar vårt anfall mot zonen vilket ger nya målchanser men vi missar tyvärr att se dessa varje gång. Marbo glider ifrån med 5 poängs ledning…

På slutet jagar vi med 3 poängs underläge. Vi har anfall med 30 sek kvar att spela men får inte iväg något skott. Game over…

Poäng
Behrad 14
Uran 6
Fidel 6
Pontus 2

Sammanfattning av hela turneringen
Vi hade 14 spelare och med de här korta matcherna som gäller på cuper valde vi att ta ut 10 spelare per match och ge alla samma speltid under grundserien. Vi sa samtidigt att vi till a- eller b-slutspel skulle ta ut 8 spelare med bra försvar att i första hand förlita oss på.

Med det här upplägget blev det tungjobbar i grundspelet men speciellt en spelare visade att tavlan kan man strunta i om man vill utvecklas som basketspelare. Masen Saleh gav italienarna och det andra laget han mötte en rejäl omgång defence med härligt hjärta, bra utblockeringar och viljan att vara ivägen vid attacker på korgen. Det lossnade även framåt för Masen med många bra spel och poäng. Robert Gunnarsson är den andra spelaren som tagit ett stort kliv framåt under turneringens gång. Roberts försvar i de sista två matcherna där han höll rent runt vår korg var härligt att se. Robert har också börjat hitta rätt på våra screena-rulla-spel så det ramlar i en del bollar också

Vi coacher är nöjda med upplägget med facit i hand. I 16-delsfinalen kunde vi ta en storseger med hela laget som bidrog men efter den matchen var det stenhå
rt om varje centimeter på planen. Vi har en stor trupp där vi befinner oss på många olika utvecklingsnivåer. Vi har försökt ge alla en rättvis chans men samtidigt belönat de som visat största viljan i slutet av turneringen. Alla har kämpat kanonbra!

VIKTIGT!!!!!
Passa på och ta en plats på sommarlägret och låt proffscoacherna tipsa er om er fortsatta utveckling inför sommarträningen.

/Anders och Tomas