Då Ullvi Baskets P-92/93 hade kvalificerat sig till slutspel första säsongen i Östsvenskan så var det nu dags att göra upp om medaljerna. Vårt stolta lag tog en hedersam bronsmedalj…

Fyra lag hade tagit sig till slutspelet som spelades i Eskilstuna. Förutom Ullvi så var det Norrköping, Eskilstuna och Linköping. Vi fick möta Linköping i semifinal som är ett lag som vi inte har slagit i år och även nu visade det sig att de var lite för bra för oss.

Grabbarna kom till matchstart med ett härligt kämpahumör och så fort vi gjorde en bra sak på banan så var hela bänken uppe och peppade. När vi agerar på det sättet så blir vi en ”sjätte spelare” som är en stor hjälp för de som är på banan. Härligt grabbar.

Matchen började med att Linköping fick 2-7 på oss efter att vi missat två frilägen i högfart, detta gjorde oss lite stressade i anfall och vårat tålamod fanns inte där. Linköping hade däremot en total utdelning så trots bra försvar så kunde de få i bollen. De kunde få en ledning efter första perioden med 12-21. Men vi tänkte absolut inte ge upp.

Vi sa att med en sådan utdelning på skotten så kan de inte fortsätta hela matchen. Vi ville fortsätta med vårt försvar, så kommer deras dåliga period snart.

Mycket riktigt…. andra perioden blir vår, vi knaprar ikapp till 25-27 men de lyckas sätta några viktiga poäng sista minuten och ställningen blir efter halva matchen 25-31.
Anfallet är nu lite bättre men när vi vill byta sida så tar det tid och vi gör en del felaktiga beslut i det höga tempot.

Tredje perioden börjar lika som tidigare, med kämpa och slit men till slut får vi känna oss besegrade då de gör 0-13 på oss i slutet av tredje perioden.
Matchen slutar 38 – 63 och vi får börja tänka på match om bronsmedaljerna.

Linköping fick möta Norrköping Ungdomsbasket i final och Linköping vann med 71-58.

Poäng:
Pontus Kandelin 4
Abbas Ibrahim 6
Fidel Tosun 3
Kevin Tumba 8
Uran Qerkini 2
Joakim Norström 4
Adi Osmanagic 4
Behrad Olfat 7

Bronsmatchen!
Här ställs vi mot Eskilstuna som vi slagit i serien men det är ett lag som aldrig ger upp samt att de har en viss hjälp av hemmaplan.
Detta kommer inte bli lätt för oss utan vi måste komma upp i tempo.
Vi visade att vi vill bestämma den här matchen och tog ledningen efter första perioden med
18-9.
Andra perioden är helt vår då vi får utdelning på vårt försvar och kan springa i flera enkla poäng. Återigen så är det hela laget som är med i denna medgång och vem vi än byter in så tar alla sitt ansvar och vårt lagspel fungerar fin-fint 😉
Ledning med 50-25 i paus.

Vi kom in i en situation under första halvan av matchen där några av våra spelare blev frustrerade över fouls och vi pratade om det i halvlek och kom överens om att bara vi ledare pratar med domarna. Då slipper våra spelare lägga energi på att diskutera domslut samt att risken för teknisk foul låg i luften.

Vi kommer ut som ett nytt lag, ALLT gnäll är borta och det bara JAG som ibland får försöka förklara för domaren vår syn på saker och ting. Detta uppskattades av domarna som gav er spelare beröm för er nya koncentration i matchen.

Tredje/Fjärde perioden:
Här visade vi att vi kan spela med tålamod i anfall och gör flera fina poäng samt att vi även í försvar inte använder händerna utan stoppar dem med kropp. Vi kan då spela av matchen med en betryggande ledning matchen ut.

Med det nya spel som vi använder så kommer fler spelare till avslut och som visar sig i poängprotokollen se bara under denna dag.

TACK grabbar och föräldrar för en härlig serie och finalspel. NI ÄR BÄST!!!

Poäng:
Uran Qerkini 12
Jocke Norström 12
Fidel Tosun 10
Adi Osmanagic 8
Pontus Kandelin 7
Abbas Ibrahim 7
Andreas Eklund 6
Kevin Tumba 6
Behrad Olfat 3
Robert Gunnarsson 2