Med bra defence så tog vi kommandot på matchen direkt i första perioden. Vi slumrade till i mitten av matchen men avslutade snyggt med bra intensitet i fjärde perioden.
(25-6, 8-8, 12-9, 18-6)

I period 1 var vi laddade för match. Vi startade med bra intensitet och bra försvar och hittade enkla avslut.
Resultat: 25-6 till Ullvi.

I period 2 och 3 föll vi ner i motståndarnas lägre tempo. Vi började slarva med att presentera oss i försvaret och vi började spela 1 mot 5 i anfallet.
Resultat 8-8 och 12-9.
En halv match alltså där vi bara har ledning med 20-17. Något att fundera över…

Innan period 4 pratade vi om att avsluta med basket på rätt nivå. Nu kom intensiteten tillbaka och med bra försvar börjar vi även göra rätt saker på anfallssidan. Vi kämpar ner deras anfall och får tag på bollen för enkla avslut.
Resultat: 18-6

Guards behöver vara mer medvetna om vilka val de gör på planen men samtidigt kunna spela ett intensivt spel. En tuff utmaning för den tuffaste spelplatsen i ett basketlag. Om laget kastat bort bollen flera anfall i rad så är det inte ett chansspel man letar efter en gång till i nästa anfall. Lugna ner vid nästa anfall, sätt igång spelet MEN… en viktig punkt här… man lugnar ner och sätter upp sitt anfall, men får sen inte spela anfallet lugnt och försiktigt. Här gäller fortfarande hårda cuts mot korgen, tuffa screens, göra sig fri på rätt sätt, vilja skjuta/passa/attackera osv. Hög intensitet men säkert spel… en utmaning för alla i laget.

Kevin Tumba och Sead Cerimovic utser jag till matchens lirare. Kevin mycket bra på båda sidor av spelplanen och har idag rätt vilja att vara med hemåt i försvar på rätt sätt. Kevin har även börjat blockera ut så nu går det ut en varning till basketsverige! Om han fick ner mycket returer förut så bäva månde motståndarna nu…

Sead Cerimovic bra defence på Söderköpings storskytt Adam Lundström. En otäckt säker skytt som vi fick bra stopp på idag bl a tack vare Sead. Även Abbas och Kevin jobbade bra på honom.

Behard fick vila idag och spelade bara i fjärde perioden. Då vi blivit vana vid att Behrad styr spelet på planen var det här en bra match att ge övriga chansen till att visa mer ansvar.

Bra match killar!

Poäng:
Filip Stenfors 2
Adi Osmanagic 4
Pontus kandelin 4
Abbas Ibrahim 10
Lawrence Langkeit 4
Fidel Tosun 6
Kevin Tumba 15
Anton Niiranen 6
Joakim Norström 3
Sead Cerimovic 5
Behrad Olfat 4