Matchen blev lärorik på många sätt och vis. Vi fick äntligen se att vi kan vara ett lag som kan vända spelet och göra poäng på snabba uppspel. Samtidigt fick vi lära oss vad som händer när man slappnar av i försvar mot Eskilstuna. Dom kan det där med snabba uppspel dom med…

Periodsiffror
8 – 18, 18 – 25, 12 – 18, 12 – 24

Vi startade matchen med tufft försvar över hela banan och tog på så vis en betryggande ledning. I andra perioden ledde vi med mer än 20 poäng och backade därför hem försvaret till halva plan. Eskilstuna fick då lite enklare att passa in bollen och vad hände då? Plötsligt är det hemmalaget som börjar lägga i enkla layups. 10-0 gjorde Eskilstuna på snabba uppspel och plötsligt var det ombytta roller på plan.

Problemet var att vi blev för passiva och inte stoppade bollen. Utan press på bollen hittar motståndaren alltid nästa passning och nästa passning och nästa… tills det rasslar till i fel nät – vårt nät. Bra gjort av killarna att direkt efter timeouten ta tag i situationen.

I andra halvlek lossnade det ordentligt med våra snabba uppspel. Idag fick vi en liten ketchupeffekt (räcker till två korv m bröd inte mer) eller kalla det aha-upplevelse. ”— Aha, var det så enkelt att göra poäng… bara springa ute på kanten och passa bollen. Ok, coach – I get it!”

Behrad hade ett antal sådana smörpassningar idag och hade så när fått ihop till en s k tripple-double dvs tvåsiffring i tre separata statistikkategorier (poäng, returer, assist, steals eller block). När den dumma coachen tog Behrad av planen med 2-3 minuter kvar att spela hade han bara 3 returer kvar till en trippel. Det tyckte Behrad var lite o-bra som dom säger i Norrland men en double-double med mersmak är ändå bevis för en kanonmatch!

Pontus, Joakim och Filip bra i försvaret och jag gillar verkligen att ni börjat prata med varandra. Jag hoppas ni märker själva hur mycket bättre koll man får på läget när man hjälps åt på det sättet. Ni har också greppat hur vi vill vända spelet vilket direkt syns i poängprotokollet idag. Fidel fick vara med och prova på liret i öst och gjorde en godkänd insats. Kevin visade prov på mer vilja och styrka i defence 1-mot-1. Jättebra Kevin att du presenterar dig så där och flyttar fötterna och stänger vägen för anfallaren. Stefano bättre med i lagförsvaret när spelet vänder denna match. Boll och gubbe.. boll och gubbe…

Matchens grej: Lawrence gör en 4-poängare. Först en layup sen tog han ett misslyckat inkast och gjorde två till från samma plats.

Bra match killar!

Poäng
Fidel Tosun 5p
Pontus Kandelin 12p
Abbas Ibrahim 8p
Lawrence Langkeit 6p
Andreas Eklund 8p
Kevin Tumba 8p
Stefano Fiori 2p
Joakim Norström 16p
Behrad Olfat 20p